Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultori: Polițiștii au folosit gaze lacrimogene

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori 16 decembrie 2020
Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii care protestează în fața Parlamentului susțin că polițiștii au folosit gaze lacrimogene. Fermierii nu au chemat nicio ambulanță la fața locului.

CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Fermierii au anunțat că în timpul altercațiilor cu polițiștii, oamenii legii au utilizat gaze lacrimogene. Agricultorii spun că nu au chemat nicio ambulanță. 

Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Politică
Deputatul Popșoi, în fața protestatarilor: Moțiune de cenzură împotriva Guvernului - Video
Agricultorii s-au mișcat cu o parte din tractoarele din fața Guvernului spre Parlament. Unele tractoare au ajuns chiar aproape de ușa sediului Legislativului. Astfel, s-au început altercațiile între polițiști și agricultorii protestatari. 

Precizăm că marți, agricultorii au organizat un protest în Piața Marii Adunări Naționale. De această dată însă fermierii au întreprins alte măsuri pentru a fi auziți. Ei au înconjurat clădirea Guvernului, s-au îmbrâncit cu polițiștii, iar pentru că nimeni nu a reacționat, au declanșat claxonele tractoarelor.

Ulterior, au blocat pentru câteva minute circulația pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt. Astfel, traficul rutier a fost sistat pe artera dintre Pușkin și Bodoni.

La final, agricultorii protestatari au declarat că aceste acțiuni au fost doar o preîntâmpinare pentru demnitarii de stat și au anunțat că joi, 17 decembrie, vor ieși la o nouă manifestare în fața Parlamentului, dar și-au schimbat planurile miercuri, după ce a fost anunțată ședința Legislativului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0