Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoze sumbre: Proteste și faliment în domeniul transporturilor

© Sputnik / OsmatescoOleg Alexa
Oleg Alexa - Sputnik Moldova
Abonare
Transportatorii din Republica Moldova anunță proteste în masă, întrucât autoritățile nu au ținut cont de solicitările pe care le-au înaintat. Despre problemele transportatorilor, dar și ce prognoze au pentru anul 2021, am aflat de la Oleg Alexa.
Prognoze sumbre: Proteste și faliment în domeniul transporturilor

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa a declarat în cadrul emisiunii "Logica Puterii" la Sputnik Moldova că organele centrale nu au ținut cont de solicitările transportatorilor, care au expediat o petiție prin care au cerut mai mutle moficări de urgență la politica bugetar-fiscală pentru ramura transportului.

Protest transportatori, 09 octombrie 2019  - Sputnik Moldova
Societate
Transportatorii auto sunt în continuare nemulțumiți: Motivul
"Deocamdată nu am primit nici un răspuns și, probabil, dacă va veni, nu va fi pe măsură să satisfacă cerințele noastre. Guvernul a examinat amendamentele la politica bugetar fiscală și niciuna din fracțiuni nu a înaintat un amendament care să corespundă cerințelor noastre. În cadrul discuțiilor, autoritățile au căzut de acord că față de ramura transportului trebuie luată o altă atitudine, dar până în final niciuna dintre propunerile noastre nu s-a regăsit în politica bugetar-fiscală. Acele consultări nu au dus la niciun rezultat și nici nu au avut intenția de a le introduce", a semnalat Oleg Alexa.

Potrivit lui, anul 2021 va fi un an foarte greu pentru transportatori, din cauza indiferenței autorităților. Mai mult, în acest sens există două riscuri majore: ramura transporturilor de persoane va falimenta și vor fi doar proteste.

"Trebuie între noi să facem o ședință și să luăm decizia. La moment piața este ocupată de agricultori, după care vedem noi când organizăm protestele", a subliniat interlocutorul.

Amintim că ultimul protest al transportatorilor a avut loc în data de 7 octombrie, în centrul Capitalei. Peste 100 de conducători auto au venit cu microbuzele în centrul Chișinăului să ceară dreptate.

Care sunt măsurile ce trebuie adoptate de urgență în opinia transportatorilor aflați din interviul audio realizat cu președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0