Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu a cerut aplicarea Legii în raport cu protestatarii

Abonare
Premierul Chicu a spus că Guvernul deja a alocat sume fără precedent de mari pentru susținerea agricultorilor în acest an și nu mai poate tăia din fondurile alocate altor categorii ale populației pentru a accepta revendicările noi ale agricultorilor.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu i-a cerut ministrului de Interne, Pavel Voicu, să aplice legea în raport cu protestatarii, în debutul ședinței ordinare de astăzi a Guvernului.

O ambulanță în fața Parlamentului - Sputnik Moldova
Societate
Video: Un carabinier călcat pe picior cu roata tractorului

Pavel Voicu a relatat că în fața clădirii Parlamentului se află acum 54 de tractoare, iar 8 dintre ele sunt parcate chiar pe gazonul verde și pe trotuarele din fața instituției.

Unii tractoriști au încercat să ajungă pe scările din fața edificiului chiar la ușa Parlamentului. Ca rezultat, cel puțin patru carabinieri au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Poliția a deschis două dosare penale. Un carabinier s-a ales cu un traumatism la picior, după ce a fost călcat cu roata unui tractor.

Alții trei angajați ai MAI au fost răniți la mâini, cap și abdomen în altercații cu agricultorii protestatari, a spus Voicu.

În opinia premierului, persoanele care s-au poziționat în fruntea protestatarilor nici nu plătesc impozite la stat.

„Eu nu cred că societatea noastră este pregătita să luăm bani de la profesori, medici”, alte categorii sociale și să le dăm protestatarilor, a spus Ion Chicu. 

„Nu de la impozitele pe care le plătește Colța de la Hâncești” ar urma Guvernul să aloce banii, a menționat premierul.

Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Politică
Poliția: Două dosare penale împotriva protestatarilor - Video

„Niciodată în istoria Republicii Moldova, chiar și în ani mulți mai buni ca acesta, nu au fost alocați atâția bani din impozitele oamenilor. Eu nu cred că societatea noastră își dorește în continuare să luăm bani de la învățători și medici ca să le plătim liderilor agrari”, a spus Ion Chicu.

„De aceea, Vă rog să asigurați ordinea publică și să aplicați Legea. (...) Și aveți grijă de sănătatea politiștilor și nu permiteți ca cineva să-i calce cu tractoarele”, i-a mai spus premierul lui Pavel Voicu.

„Vom asigura ordinea publică și vom aplica Legea atunci când se cere”, a răspuns ministrul de Interne.

În cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului, fracțiunea parlamentară PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate) a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu.

Prin aceasta, formațiunea de opoziție dorește să ajungă la dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate, au declarat deputați ai PAS în cadrul unui briefing.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0