Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția: Două dosare penale împotriva protestatarilor - Video

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori 16 decembrie 2020
Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a anunțat că autoritățile vor deschide două dosare penale în urma protestelor care au avut loc astăzi în fața parlamentului.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, a declarat că cele două dosare penale îi vizează pe "cetățenii au încercat să bruscheze poliția și să treacă cu tractoarele pe drumurile care nu sunt destinate pentru acest lucru".

O ambulanță în fața Parlamentului - Sputnik Moldova
Societate
Video: Un carabinier călcat pe picior cu roata tractorului
"Poliția a ponit două procese penale, pentru huliganism și petnru aplicarea violenței asupra angajaților din domeniul ordinii publice, încercând să-i determine să nu-și exercite atribuțiile funcționale", a declarat șeful adjunct al IGP.

Și ministrul de interne, Pavel Voicu, a confirmat în ședința Guvernului că au fost pornite două dosare penale.

Cu referire la starea polițiștilor, Voicu a spus că carabinier a fost călcat pe picior cu tractorul, lui fiindu-i cauzat un traumatism, iar alți trei au fost răniți la mâini, cap și abdomen.

Totodată ministrul de interne a precizat că în acțiunea protestatarilor au fost folosite 54 de tractoare, dintre care opt au fost parcate pe gazonul verde si pe trotuarele din fata Parlamentului, anume acelea care au încercat să ajungă pe scări în fata intrării în Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0