Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Psiholog: Trebuie să fim pregătiți de consecințele post-COVID

© Sputnik / OsmatescoGholamali Mohammadifard
Gholamali Mohammadifard - Sputnik Moldova
Abonare
COVID-19 a lăsat amprente în toate domeniile de activitate. Și starea psiho-emoțională a oamenilor a fost afectată simțitor, iar efectele negative urmează să mai fie resimțite pe viitor. De această părere este doctorul în psihologie Gholomali Mohammadifard.
Psiholog: Trebuie să fim pregătiți de consecințele post-COVID

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", doctorul în psihologie Gholomali Mohammadifard a remarcat faptul că pandemia a afectat practic toate laturile vieții oamenilor. Starea psiho-emoțională poate contribui la agravarea maladiilor existente sau apariția altor boli generate de starea de stres și tensiunea în care se află permanent omul.

"Un număr impunător de oameni au pierdut afacerile, locurile de muncă ș.a. Pandemia a afectat relațiile sociale, situația financiară și ritmul vieții de zi cu zi. Este o perioadă foarte grea pentru întreaga omenire", a semnalat doctorul îm psihologie.

Mai mult, specialistul atenționează că în prezent omenirea este în "faza de luptă cu COVID", însă perioada de după va avea alte efecte.

Andrei Eșanu - Sputnik Moldova
Protejați-vă sănătatea! Anxietatea – mai pronunțată în pandemie

"COVID se asociază cu o calamitate naturală. Înțelegem și realizăm consecințele după ce aceasta s-a terminat deja. Este important să păstrăm liniștea, rațiunea și să înțelegem că trebuie să ne adaptăm situației - undeva pierdem, undeva câștigăm. Cu siguranță vom depăși această situație", a subliniat interlocutorul.

Cu ce recomandări vine doctorul în psihologie Gholomali Mohammadifard pentru a evita stările psihologice distructive în această perioadă aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0