Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protejați-vă sănătatea! Anxietatea – mai pronunțată în pandemie

© Photo : Facebook / Andrei EșanuAndrei Eșanu
Andrei Eșanu - Sputnik Moldova
Abonare
Cum  puteți controla starea de sănătate mintală în timpul pandemiei de coronavirus? Iată câteva recomandări oferite de medicul Andrei Eşanu.
Protejați-vă sănătatea! Anxietatea – mai pronunțată în pandemie

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul Andrei Eșanu a accentuat faptul că în timpul pandemiei au ieșit la iveală mai multe stări cu care se confruntă oamenii. Una, specifică perioadei este tulburarea emoțională - anxietatea.

"Anxietatea specifice acestei perioade înseamnă îngrijorare – frici legate de anumite aspecte cu referire la pandemie. Studiile internaționale și naționale, efectuate de Organizația Mondială a Sănătății și Minsiterul Sănătății, au demonstrat că cei mai mult oamenii își fac griji ca nu cumva să fie afectată sănătatea celor apropiați mai mult decât sănătatea proprie sau nu cumva să-i infecteze pe alții. Această îngrijorare creează o stare de anxietate", a explicat medicul.

Potrivit lui Andrei Eșanu, anxietatea este una dintre tulburările mintale specifice acestei perioade și are mai multe forme: ușoară, moderată și severă. În acest context, medicul a remarcat că dacă această tulburare devine una accentuată și influențează calitatea vieții, atunci este important ca oamenii să se adreseze la specialiști.

Zinaida GRIBINCEA - Sputnik Moldova
Stresul – dușmanul nevăzut al zilelor noastre: Cum să-l depășim

"Dacă această stare tulbură somnul, dacă lipsește pofta de mâncare etc., atunci prima recomandare este adresarea la specialiști – fie la medicul de familie, fie la Centrul Comunitar de Sănătate Mintală, care oferă suportul psiho-emoțional necesar", a subliniat interlocutorul.

Dacă totuși persistă starea de anxietate, dar este una ușoară și poate fi controlată, atunci medicul Andrei Eșanu susține că pot fi urmați câțiva pași importanți pentru a face față stresului, printre care se numără exercițiile de respirație profundă și adoptarea unei gândiri pozitive.

Despre alte componente importante ce ajută la combaterea stării de anxietate aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0