Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia: Acuzațiile de atac cibernetic asupra Trezoreriei SUA, nefondate

CC BY-SA 2.5 / Asiir / Russian Embassy USЗдание Посольства России в США
Здание Посольства России в США - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasada Rusiei în Statele Unite a numit încercările mass-mediei americane de a acuza Moscova de atacurile cibernetice împotriva agențiilor guvernamentale americane nefondate.

CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Anterior, agenția Reuters, citând surse, a informat că un grup de hackeri, susținuți de un guvern străin, a reușit să acceseze sistemul Departamentului Trezoreriei SUA și al Administrației Naționale pentru Telecomunicații și Informație (NTIA).

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov a răspuns acuzațiilor de amestec al Moscovei în afacerile altor țări
Atacul a fost atât de grav încât sâmbătă, potrivit unei surse, a avut loc o ședință a Consiliului Național de Securitate al SUA. Washington Post a scris că hackerii ruși au fost acuzați de implicare în acest atac, dar nu a furnizat nici o dovadă în mesaj.

”Am atras atenția asupra unei alte încercări nefondate a mass-mediei americane de a acuza Rusia de atacuri cibernetice împotriva agențiilor guvernamentale americane. Declarăm în mod responsabil că atacurile din spațiul informațional contrazic principiile politicii externe ale țării noastre, interesele ei naționale și înțelegerea modului în care sunt construite relațiile dintre state. Rusia nu desfășoară operațiuni "ofensive" într-un mediu virtual”, se spune în mesajul de pe pagina de Facebook a Ambasadei ruse.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova previne SUA să nu caute obținerea unei supremații militare
Se adaugă că Rusia promovează acorduri bilaterale și multilaterale privind securitatea cibernetică. În plus, Ambasada rusă a reamintit inițiativa lui Vladimir Putin de a crea un program integrat de măsuri pentru a restabili cooperarea ruso-americană în domeniul securității informaționale internaționale.

"Așa și nu am primit nici un răspuns de la Washington la această propunere, precum și la alte propuneri ale noastre de a construi un dialog constructiv și egal între cele două țări", se subliniază în postare.

La Moscova, acuzațiile Occidentului privind implicarea hackerilor ruși în diverse atacuri au fost numite în mod repetat nefondate. În același timp, Rusia a propus Occidentului să reia dialogul privind securitatea cibernetică, dar a primit un "refuz categoric".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0