Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a răspuns acuzațiilor de amestec al Moscovei în afacerile altor țări

© Photo : Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că Occidentul poate inventa încă multe motive pentru a acuza Rusia de imixtiune în treburile altor state.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Rusia a fost acuzată recent de implicare în afacerile interne ale Belarusului, dar și în Nagorno-Karabah. Ministrul rus de Exterrne, Serghei Lavrov a venit cu o reacție la aceste acuzații.

”Recent, am fost acuzați că noi ne amestecăm în Belarus, că am intervenit în Nagorno-Karabah, exclusiv pentru a ne consolida pozițiile geopolitice împotriva Occidentului, că ne-am fi înțeles cu Turcia cu privire la împărțirea acestei regiuni, doar pentru ca Occidentul să nu își consolideze poziția acolo. Aceasta este logica și psihologia acelor analiști care domină acum în Europa și SUA, mai cu seamă în Insulele Britanice”, a spus ministrul într-un interviu acordat RT.

Potrivit lui, Moscova este pregătită pentru orice turnură de situație. „Chiar zilele trecute am citit că Congresul SUA promovează sancțiuni împotriva statului Unional Rusia-Belarus pur și simplu pentru că există un astfel de stat unional și nu este pe placul celor care ar dori să facă o altă „revoluție colorată” în Republica Belarus. Deci, vor fi găsite multe motive, sunt sigur de acest lucru. Occidentul știe nu numai să le caute, ci și să le inventeze din nimic. Colegii noștri occidentali nu au limite în ale perfecțiunii", a spus el.

Президент России Владимир Путин выступает на выставке, посвящённой 10-летию вещания Russia Today - Sputnik Moldova
Rusia
Video - Vladimir Putin a felicitat RT cu prilejul împlinirii a 15 ani de la lansare

În noiembrie, Camera Reprezentanților SUA a susținut un proiect de lege care împuternicește președintele SUA să restricționeze intrarea în SUA a membrilor comisiei electorale din Belarus și a funcționarilor considerați responsabili pentru presiunea exercitată asupra mass-media. Potrivit paginii web a Congresului, proiectul de lege extinde oportunitățile de asistență pentru Belarus și include asistență în „combaterea cenzurii pe Internet”, sprijin pentru femei și refugiați politici.

Dacă proiectul de lege va fi aprobat, președintele Statelor Unite va putea bloca viza oricărui cetățean străin care este membru al CEC din Belarus, a oficialilor guvernamentali responsabili pentru acțiuni împotriva mass-media independente, oficialilor statului unional sau a cetățenilor ruși care au participat activ la acțiuni împotriva mass-media sau încălcarea drepturilor omului, legate de situația din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0