Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova previne SUA să nu caute obținerea unei supremații militare

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova a atras atenția Washingtonului și întregii comunități internaționale asupra urmărilor grave ale unor astfel de abordări.

CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Moscova a prevenit Washingtonului să nu promoveze politica de obținere a unei supremații militare, a declarat viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Reabkov.

“În realitate, ei (SUA n.r.) aspiră spre o supremație militară totală, iar această aspirație este alimentată de cea mai periculoasă iluzie a capacității de a învinge într-un conflict nuclear”, a declarat miercuri diplomatul rus.

Moscova, a continuat viceministrul, previne SUA și întreaga comunitate internațională asupra consesințelor grave ale unor astfel de abordări, în cazul în care aceasta se va menține în activitatea practică a americanilor.

Президент России Владимир Путин во время встречи в режиме видеоконференции с руководителями фракций в Государственной думе РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Rusia este gata să coopereze în domeniul antiepidemic

Totodată, Reabkov a comentat și declarațiile consilierului secretarului de stat al SUA pentru afaceri politico-militare, Clarke Cooper, care a afirmat că statele ce vor achiziționa arme din Rusia sau China vor fi vizate de sancțiunile americane.

“Se repetă zi de zi. Oamenii ce răspândesc astfel de lucruri se demască pe sine, în primul rând, în calitate de apologeți ael unei concurențe neloiale pe această piață; în al doilea rând, demonstrează că au rămas blocați în niște reprezentări în care lumea contemporană reprezintă o competiție între marile puterni, în care nu e nevoie de soluționarea unor probleme comune, ci doar de dictarea propriei voințe, de șantajare și intimidarea a tuturora”, a declarat Reabkov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0