Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aurel Popovici, despre salarizarea medicilor moldoveni

© Sputnik / OsmatescoAurel Popovici
Aurel Popovici - Sputnik Moldova
Abonare
Printre revendicările expediate autorităților de către Federația Sindicală ”Sănătatea” se numără și achitarea salariilor echitabile tuturor angajaților instituțiilor medico-sanitare publice. Iată în ce măsură au fost acceptate solicitările medicilor.
Aurel Popovici, despre salarizarea medicilor moldoveni

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", președintele Federației Sindicale ”Sănătatea”, Aurel Popovici, a menționat că problema achitării salariilor echitabile tuturor angajaților instituțiilor medico-sanitare publice a fost tergiversată o bună perioadă.

Potrivit lui, salarizarea este divizată după două criterii: instituții medicale finanțate din fondul de asigurări medicale și instituții publice finanțate din bugetul de stat. Astfel, exista un decalaj sesuzabil între salariile angajaților.

Denis Valac - Sputnik Moldova
Ce ne așteaptă în 2021 în sistemul medical
"Prin introducerea sistemului unic de salarizare pentru bugetari, aceste decalaje s-au schimbat. A fost stabilită o creștere a salariilor, dar ulterior și pentru viitor este important să reușim, prin negociere, de a ajunge la un salariu decent pentru toți angajații din sistemul de sănătate, reieșind din efortul pe care îl depun zilnic pentru salvarea vieților, în special în lupta cu COVID", a declarat în studioul Sputnik Aurel Popovici.

Mai mult, invitatul a remarcat faptul că sistemul medical este unul prioritar pentru țara noastră, iar medicii și-ar dori salarii decente precum cele ale colegilor din alte state dezvoltate.

De menționat că anul acesta a fost prevăzută o majorare etapizată a salariilor cadrelor medicale din instituțiile medico-sanitare publice, începând cu luna septembrie. Cea de-a doua etapă de majorare a salariilor pentru personalul medical, cu 30 la sută, urmează să se producă de la 1 ianuarie, iar în prima jumătate a anului viitor salariul acestora ar trebui să se majoreze cu încă 40 la sută.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0