Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Petru Lucinschi, despre soluționarea conflictului transnistrean

© Sputnik / Mihai CarausPetru Lucinschi
Petru Lucinschi - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", fostul președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi a fost întrebat care ar fi soluția pentru a rezolva problema transnistreană.
Petru Lucinschi, despre soluționarea conflictului transnistrean

Printre declarațiile făcute de președintele ales al țării, Maia Sandu, se numără și retragerea trupelor militare rusești din stânga Nistrului. Invitat în studioul Sputnik Moldova, fostul președinte al țării Petru Lucinschi a declarat că acest conflict transnitrean trebuie soluționat cât mai curând, însă este important modul în care va fi rezolvată această situație delicată.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu insistă ca Rusia să-și retragă trupele din Transnistria

"Formula trebuie să fie cât mai corectă. Să ducem tratative și să ajungem la un consens național și geopolitic. Maia Sandu trebuie să fie atentă în declarații. Sunt multe căi de rezolvat situația, dar mulți ani de zile tema aceasta nu s-a discutat. Comunicarea cu Federația Rusă este foarte importantă", a declarat Petru Lucinschi.

Amintim că în cadrul unei conferințe desfășurate cu prezentații mass-media, președintele ales, Maia Sandu, a fost întrebat ce va face concret ca să obțină retragerea trupelor ruse din Transnistria. Președintele a spus că va negocia cu Rusia, care deja a manifestat deschidere pentru soluționarea acestei probleme.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0