Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Antrenamentul anului: Cum funcționează focoasele forțelor nucleare strategice ale Rusiei

© Sputnik / Максим Туманов / Accesați arhiva multimediaСамолет Ту-160
Самолет Ту-160 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La sfârșit de ani, Rusia a amintit în mod convingător că este lipsită de perspectivă calea presiunilor militar-politice și politica ultimatelor în raport cu ea, prin lansarea în regim de exercițiu a triadei nucleare a rachetelor strategice (în aer, pe mare și pe uscat).

În data de 9 decembrie, Forțele Armate ale Rusiei au desfășurat un antrenament privind dirijarea Forțelor Strategice Atomice. Din acvatoriul Mării Barents, de pe Cosmodromul Plesețk, dar și de pe avioanele Tu-160 și Tu-95MS, au fost lansate rachetele balistice “Iars” și “Sineva”, rachetele de croazieră de mare precizie cu rază lungă de acțiune H-101 și H-555.

Репетиция парада Победы во Владивостоке - Sputnik Moldova
Ce armă a ajutat Azerbaidjanul în conflictul din Karabah
Submarinul atomic al Flotei de Nord, Forțele Strategice de Rachetă și echipajele aviației strategice au acționat cu succes, au fost atinse țintele pe poligoanele Kura (peninsula Kamceatka) și Pemboi (Republica Komi), la distanță de mii e kilometri de lansare. Amintim că distanța de zbor maximală a rachete balistice intercontinentale “Iars” este de 11 000 km, “Sineva” – 8 300 km, iar a rachetelor de croazieră de mare precizie cu rază lungă de acțiune H-101 și H-555 este de 2 500 km.

Antrenamentul a fost desfășurat, în special, din raționamente tehnologice. Rusia verifică siguranța armelor răzbunării. Moldova este pregătită pentru orice evoluție a situației și asta pentru că Washingtonul iese din înțelegere internaționale privind neproliferarea înarmării.

Тяжелый транспортный вертолет Ми-26 и многоцелевые вертолеты Ми-8 на репетиции воздушной части парада Победы в Москве - Sputnik Moldova
Testările elicopterelor rusești: Din Siria în Caucaz
Chiar și publicația americană The National Interest recunoaște că activitatea înaltă a Alianței Nord Atlantice la hotarele Federației Ruse creează probleme în domeniul securității și împinge Moscova spre crearea unor noi tipuri e arme. În cazul unui conflict nuclear de proporții, Forțele Strategice Nucleare ale Federației Ruse vor compensa în mod asimetric și în mod operativ supremația NATO în forțe militare convenționale. Spectrul încărcăturilor nucleare de diferă putere va permite îndeplinirea diferențiată a sarcinilor privind nimicirea obiectivelor și țintelor inamicului.

Fără a ne referi la felul cum este dirijat și cum funcționează sistemul “geamantanul nuclear” al comandantului suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, vom vedea cum funcționează , Forțele Strategice Nucleare și focoasele nucleare.

Triada nucleară

Distribuirea purtătorilor focoaselor nucleare în sferele de folosire militară – pe aer, pe mare și pe uscat – permite atingerea unui nivel maximal de discreție, de siguranță tehnologică, fiabilitate militară și dă eficiență armelor răzbunării. Spre exemplu, MBR “Sineva”, la start, sunt discrete și imprevizibile, de la fundul mării (din orice punct al oceanului planetar). Ficare element al triadei este capabil să îndeplinească în mod autonom comanda strategică. Iar integrarea militară a loc asigură necondiționat și garantează rezolvarea problemei.

Российский многофункциональный истребитель пятого поколения Су-57 на Международном авиационно-космическом салоне МАКС-2019 в подмосковном Жуковском. - Sputnik Moldova
Arme rusești: Primul avion de serie Su-57 și drona «Ohotnik»
Doar SUA și Rusia dețin triade nucleare complete și tot ele dispun de mai bine de 90% din focoasele nucleare care există pe glob. Deloc întâmplător, în data de 9 decembrie, avionul de spionaj american RC-135S a decolat de pe baza militară din Alaska și a efectuat un zbor de durată, cu realimentare cu carburant, deasupra mării Bering, în apropierea de hotarul rusesc. Misiunea lui a fost colectarea informațiilor de telemetrie privind lansările Forțelelor Strategice de Rachetă ale Rusiei.

Politica de stat a Federației Ruse în domeniul apărării nucleare are cinci condiții ale aplicării loviturii militare: lansarea rachetelor balistice asupra teritoriului Rusiei și a aliaților ei, aplicarea loviturilor cu arma de nimicire în masă, afectarea obiectivelor de importanță critică de stat sau militare, dar agresiunea cu arme convenționale car amenință existența Federației Ruse.

Военная техника армии Армении - Sputnik Moldova
Care este cauza pierderilor mari de echipament militar ale părții armene?
Cartierul General al Forțelor Armate ale Federației Ruse precizează: Moscova va pune în funcțiune potențialul nuclear în cazul oricărui timp de atac cu rachetă asupra teritoriului rusesc. Și asta pentru că nu există posibilitatea de determina cu ce fel de armă atacă inamicul, orice focoasă balistică care ține direcția spre Federația rusă este considerată din start una nucleară.  “Partenerii” occidentali cunosc acest lucru, dar nu reduc activitatea militară provocatoare în regiunile Arctică, Baltică, a Mării Negre și a Oceanului Pacific. Anterior ministrul rus al Apărării, Serghei Șaigu, a anunțat că avioanele Forțelor militare Aeriene ale SUA exersează aplicarea loviturilor asupra teritoriului Federației Ruse. Inclusiv, zboruri extrem de periculoase ale bombardierelor americane  В-52 asupra Sanct Petersburg și Kaliningrad.      

Reacție în lanț

Adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Reabkov, a declarat în ziua aplicațiilor militare: “Este foarte important, corect și la timp de menționat că războiul nuclear este inadmisibil și că în acest război este imposibil ca cineva să obțină victorie”.

Зенитно-ракетный комплекс Стрела-10М3 на всеармейском конкурсе Чистое небо на полигоне Ейский Учебного центра войсковой противовоздушной обороны - Sputnik Moldova
Rusia
Armele rusești: rezultatele preliminare ale anului 2020
Anterior “strategii” ruși au dezvoltat în condiții de exercițiu “situația care va avea loc după aplicarea unei lovituri masive cu rachete nucleare asupra Rusiei”. Presupusul răspuns dar presupusului agresor a fost atât de convingător că NATO a schimbat brusc tonalitatea și a propus “evitarea erorilor și a neînțelegerilor”.

Blocurile hipersonice “Avangard” (care constituie culmea tehnologică a sistemului e apărare a Federației Ruse), care sunt instalate în coastele Orenburgului, vor demara inevitabil spre țintele de pe teritoriul inamic. Cu ajutorul rachetelor balistice intercontinentale (UR-10N UTTH), blocul este capabil să efectueze rotocoale în jurul pământului și, la un timp calculat, să intre în atmosferă la distanța de trei mii de kilometri de țintă. După care, cu o viteză de 24 de mii de kilometri pe oră, pe o traiectorie care nu este previzibilă, “Avangard” va ajunge și va distruge în mod garantat obiectivul inamic. Posibilitate de apărare nu există.

Ракетно-артиллерийская система оперативно-тактического назначения HIMARS - Sputnik Moldova
De ce sistemul HIMARS este un pericol pentru România, dar nu Rusia
Rachetele balistice intercontinentale de generația a treia RSM-54 “Sineva” sunt în dotarea submarinelor atomice strategice militare. Racheta cântărește minimum 40 de tone și ea portă patru sau zece blocuri de țintire individuală a câte 100 de kilotone. Distanța maximală de zbor este de 11 500 de kilometri. Este o armă îngrozitoare și invizibilă, aflată la mare adâncime, care îl face pe dușman să se abțină de la acte de agresiune.

Rachetă de croazieră strategică lansată aerian H-101, car poate fi lansată de deasupra teritoriului Federației Ruse sau din spațiul aerian de deasupra apelor neutre, este capabilă să parcurgă, la înălțimea de la 30 de metri până la 10 km, distanța de 5 500 de km cu o viteză de 270 de metri pe secundă și să lovească exact în țintă focoasa care are 430 de kg.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0