Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Combaterea COVID: Ajutor din Sankt Petersburg pentru Găgăuzia

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaЦентр инфекционных болезней ФГАУ "НМИЦ здоровья детей" готов к приему детей с COVID-19
Центр инфекционных болезней ФГАУ НМИЦ здоровья детей готов к приему детей с COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Aparatele pentru ventilație artificială, furnizate ca ajutor umanitar Găgăuziei, vor fi distribuite mai multor spitale din autonomie.

COMRAT, 11 dec - Sputnik, Maxim Topal. În viitorul apropiat, autonomia găgăuză va primi din Rusia cinci dispozitive medicale pentru ventilație artificială, care ar trebui să ajute în lupta împotriva COVID-19.

Doses de vaccin  - Sputnik Moldova
Societate
Dodon pleacă la Moscova: Va discuta despre livrarea vaccinului anti-COVID

Lotul umanitar va fi transmis de către organizația non-profit „Centrul pentru servicii și inițiative sociale, economice și culturale Peterburg Forum”.

Anterior, bașcanul Irina Vlah a apelat la guvernatorul din Sankt Petersburg, Aleksandr Beglov, cu solicitarea de a-i oferi sprijin Găgăuziei, care se confrunta cu provocările pandemiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al bașcanului, Andrei Vedutenko, actualmente, în trei spitale raionale din autonomie sunt utilizate 11 aparate de ventilație artificială.

"Instituțiile medicale din regiune au încă nevoie de ventilatoare, în special pentru tratamentul pacienților cu coronavirus în stare gravă. Cadoul guvernului din Sankt Petersburg îi va ajuta pe medicii din Găgăuzia să salveze viețile pacienților", a adăugat el.

Aurel Popovici - Sputnik Moldova
Lucrătorii medicali, testați pentru COVID la locul de muncă - detalii

După livrarea în Găgăuzia, ventilatoarele vor fi distribuite la spitalele raionale din Comrat, Ceadâr-Lunga și Vulcănești.

Anterior, ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasnetsov, a transmis un lot de echipament medical costisitor către spitalul din Ceadâr-Lunga și Consiliul Înțelepților din Găgăuzia.

Potrivit autorităților medicale din Găgăuzia, în dimineața zilei de 11 decembrie, numărul total de persoane infectate cu coronavirus era de 3.682 de persoane în autonomie. Majoritatea celor infectați se află în raionul Comrat (1.800 de persoane). Urmează raioanele Ceadâr-Lunga (1.262) și Vulcanesti (620 cazuri). De asemenea, 137 de pacienți sunt spitalizați în centrele COVID din Găgăuzia, în cazul a 119 dintre ei fiind confirmată infecția.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0