Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lucrătorii medicali, testați pentru COVID la locul de muncă - detalii

© Photo : Facebook / Aurel PopoviciAurel Popovici
Aurel Popovici - Sputnik Moldova
Abonare
Testarea lucrătorilor medicali este o revendicare a sindicatelor, care a fost susținută de autorități. Detalii am aflat de la Aurel Popovici, președintele Federației Sindicale ”Sănătatea”.
Lucrătorii medicali, testați la COVID la locul de muncă - detalii

Lucrătorii medicali sunt testați prioritar la locul de muncă în cazul apariției simptomelor asociate cu COVID. Acest lucru se datorează revendicărilor sindicatelor, care au sesizat autoritățile cu privire la necesitatea modificării regulamentului stabilit de Ministerul Sănătății.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Din rău în mai rău: Un nou antirecord al celor infectați cu COVID - 19
"Anterior, medicii trebuiau să respecte aceeași procedură ca și alți pacienți – să se adreseze medicului de familie, iar apoi să aștepte rezultatul cel puțin o zi. În acest timp trebuiau să meargă la serviciu, iar riscul de izbucnire a unui focar în instituție era mult prea mare. În baza adresărilor colegilor am solicitat de a permite testarea lucrătorilor medicali în instituțiile unde activează. Suntem bucuroși de faptul că ministerul de resort a venit cu modificarea rapidă a Regulamentului prin care s-a permis testarea primordială și rapidă a lucrătorilor medicali. Aceste modificări sunt deja aplicate", a declarat pentru Sputnik Aurel Popovici.

De menționat este că printre revendicările expediate autorităților de către Federația Sindicală ”Sănătatea” se numără și achitarea salariilor echitabile tuturor angajaților instituțiilor medico-sanitare publice și atribuirea lucrătorii medicali un statut special. Sindicaliștii mai insistă ca lucrătorii medicali implicați în tratamentul bolnavilor de Covid-19 să primească pensii pentru limită de vârstă în condiții avantajoase, iar infecția să fie recunoscută drept boală profesională.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0