Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cei care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 nu au voie să facă asta

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора
Вакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, a spus că cei care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 nu trebuie să consume în niciun caz alcool cu cel puțin două săptămâni înainte de vaccinare și 42 de zile după. Totodată, aceștia sunt îndemnați nici să nu fumeze.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Experții recomandă ca cei care doresc să fie vaccinați împotriva coronavirusului, cel puțin temporar, să renunțe la cele mai frecvente obiceiuri proaste - consumul de alcool și fumatul.

Вакцинация врачей от коронавируса в Краснодаре - Sputnik Moldova
Iată ce simptome pot apărea după vaccinarea împotriva COVID

În cadrul unei emisiuni realizate la radio ”Komsomolskaia Pravda”, șeful Rospotrebnadzor Anna Popova a explicat cât de periculos este consumul de alcool pentru un organism care resimte efectele vaccinului.

”Acesta este un stres pentru organism. Dacă vrem să avem sănătate și o reacție de protecție, nu trebuie să bem alcool... Cu cel puțin două săptămâni înainte de imunizare, trebuie să încetăm să mai consumăm alcool. La 42 de zile de la prima administrare se formează imunitatea și trebuie să avem grijă de sănătate”, a explicat Popova.

Șeful departamentului a recomandat, de asemenea, renunțarea la fumat, deoarece fumul irită plămânii, având un efect negativ asupra sistemului imunitar și asupra stării generale a organismului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0