Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Cât câștigă traficanții vânzând droguri pe Telegram

© Photo : Poliția Republicii MoldovaVindeau droguri pe Telegram
Vindeau droguri pe Telegram - Sputnik Moldova
Abonare
Au pus pe roate o scehmă prin care vindeau droguri prin intermediul aplicației Telegram, iar zilnic câștigau 15 mii de lei. Oamenii legii au deconspirat infracțiunea și au reținut patru membri ai grupării. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 15 ani de pușcărie.

CHIȘINĂU 10 dec - Sputnik. Comercializau droguri prin intermediul aplicației Telegram, iar acum riscă ani grei de pușcărie. Ofițerii au deconspirat activitatea ilicită a unui grup criminal, care era specializat în comercializarea drogurilor sintetice prin intermediul magazinelor online. Potrivit poliției, membrii grupării ridicau zilnic venituri de 15 mii de lei. 

Plantație de cannabis - Sputnik Moldova
Societate
Video: Cultivau și vindeau marijuană - Ce cantități de droguri a depistat poliția

Timp de două luni de zile, membrii grupării erau în vizorul oamenilor legii, care au reușit să adune suficiente probe. Ofițerii au stabilit că liderul grupării a creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram. Aplicația era administrată de unul din membrii acestei grupări, iar utilizatorii acestei aplicații primeau mesaje cu diverse oferte privind posibilitatea achiziționării drogurilor. Totodată, potrivit poliției, administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri. 

În urma investigațiilor au fost reținuți patru membri ai grupării cu vârstele cuprinse între 25 și 35 de ani, care temporar locuiau în Capitală. Polițiștii au stabilit că schema era bine stabilită și funcționa după niște reguli stricte. 

Ofițerii au efectuat percheziții la domiciliile bănuiților. Oamenii legii au găsit mai multe pachețele de droguri cu masa de peste două kilograme, telefoane mobile, calculatoare, carduri bancare, pachețele pentru ambalarea substanțelor narcotice și cântare electronice. Polițiștii au sechestrat droguri în valoare de 1,4 milioane de lei. 

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiului Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pânp la 15 ani de închisoare. 

Oamenii legii au publicat un video în care se vede momentul reținerii membrilor grupării, dar și cantitatea de droguri depistată de ofițeri în cadrul perchezițiilor efectuate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0