Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Cultivau și vindeau marijuană - Ce cantități de droguri a depistat poliția

© Pixabay / Pixabay / tdfugerePlantație de cannabis
Plantație de cannabis - Sputnik Moldova
Abonare
Cultivau și comercializau marijuană, iar acum riscă ani grei de pușcărie. Un grup infracțional a fost deconspirat de oamenii legii. În septembrie au fost reținuți trei membri ai grupării, iar acum ofițerii au mai reținut un suspect.

CHIȘINĂU 3 dec - Sputnik. O grupare specializată în cultivarea plantelor psihotrope în laborator a fost deconspirată de ofițeri. Poliția anunță că a reținut al patrulea membru al grupării, după ce în septembrie a reținut alți trei.

Potrivit unui comunicat de presă, ultimii sunt plasați în arest în Penitenciarul nr.13 din Capitală. În urma perchezițiilor efectuate atunci, ofițerii au depistat la domiciliile suspecților peste șapte kilograme de marijuană, în valoare de peste un milion de lei. 

Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Societate
Video: Riscă ani grei de pușcărie - ce a găsit Poliția la domiciliul unor tineri

Oamenii legii au depistat că unul din membrii grupării care a fost reținut, aflându-se în penitenciar și fiind ajutat de complici aflați în libertate, își continua activitatea infracțională. Învinuitul deținea în celulă un telefon mobil prin care coordona membrii grupării. Complicii acestuia cultivau plante psihotrope, ulterior culegeau mugurii copți pe care îi depozitau în diferite ascunzișuri improvizate și așteptau indicații de la liderul grupării. Acesta căuta cumpărători și încasa banii pentru droguri prin intermediul unui complice. Banii obținuți din vânzarea narcoticelor urmau să fie folosiți pentru serviciile unui avocat, pentru eliberarea liderului grupării. 

În urma investigațiilor efectuate de oamenii legii, a fost reținut al patrulea membru al acestei grupări. Suspectul are 24 de ani și este originar din comuna Băcioi, municipiul Chișinău. În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat un pistol fără acte și permis de deținere, precum și bani în sumă de peste 11 mii de lei, obținuți în urma comercializării drogurilor.

Totodată, în satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni, ofițerii au depistat o căldare îngropată, în care se aflau șase pungi cu muguri de marijuană. Masa totală este de aproape nouă kilograme, iar valoarea acesteia depășește un milion de lei. 

Oamenii legii au publicat un video cu perchezițiile efectuate. În filmuleț se vede cum ofițerii dezgroapă căldarea cu drogurile descoperite. 

Dacă membrii grupării vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de pușcărie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0