Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o secție pentru pacienții cu COVID-19: Unde vor fi internați

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Încă o secție cu 130 de locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19 va fi deschisă astăzi. Este vorba despre Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie, unde urmează să fie internați bolnavii cu forme ușoare și medii.

CHIȘINĂU 10 dec - Sputnik. Autoritățile din Chișinău au decis să activeze astăzi 130 de paturi pentru cei infectați cu noul coronavirus. Astfel. blocul nr.2 al Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie este reprofilat pentru bolnavii cu forme ușoare și medii ale bolii. 

Primăria municipiului Chișinău anunță că decizia a fost luată pentru ca și cei cu forme mai ușoare ale bolii să poată beneficia de ajutorul medicilor, reieșind din faptul că în spitalele din Capitală practic nu au mai rămas locuri libere. Astfel, secția a fost suplimentată cu personal medical care a fost instruit despre modul în care trebuie să acționeze. Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale urmează să pună la dispoziție cantitatea de preparate medicamentoase destinată necesităților instituției.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Chișinău: Nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, săptămâna trecută în noua secție ndestinată bolnavilor de COVID-19 au fost efectuate lucrări de reparație curentă, saloanele au fost suplinite cu paturi și mobilier nou și au fost renovate blocurile sanitare. Totodată, spitalul a cumpărat veselă de unică folosință pentru alimentarea pacienților. 

Pentru renovarea blocului au fost alocate 960 de mii de lei. 

Totodată, pacienții care anterior primeau tratament în această secție au fost transferați într-un alt bloc al instituției, iar căile de acces au fost separate astfel ca pacienții și personalul medical să fie în siguranță. 

Datele statistice arată că doar miercuri în Capitală au fost confirmate pozitiv la noul coronavirus 616 persoane. Totodată, în prezent aproape patru mii de pacienți sunt internați în spitalele din țară, iar 265 sunt în stare extrem de gravă. 

Luni, șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a anunțat că în spitalele municipale mai există doar 60 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0