Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Chișinău: Nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Spitalele din Capitală cu greu mai fac față pandemiei de COVID-19. În terapie intensivă nu mai sunt paturi, iar în spitale au rămas puține locuri pentru bolnavii infectați cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a anunțat că în spitalele municipale mai există doar 60 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. 

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri noi s-au înregistrat astăzi
”Din cele 1 042 de locuri de spital existente, 982 sunt ocupate. În spitale sunt internați 55 de bolnavi în stare foarte gravă, 8 intubați, 314 în stare gravă, 533 în stare medie, iar 40 sunt în stare satisfăcătoare. Toate paturile din terapie intensivă sunt ocupate. Din păcate sunt persoane care au nevoie de aceste paturi, dar ele sunt ocupate”, a declarat Bucearschi.

Starea de urgență în sănătate se menține, iar tendința de creștere a numărului îmbolnăvirilor este ridicată.

”Avem un pronostic în continuare negativ. Personalul medical este la limită. Avem până acum și 29 de decese în rândul lucrătorilor mediali. 32 328 de pacienți se tratează acum la domiciliu”, a mai spus Tatiana Bucearschi.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 116 365. Până acum, 101 244 de persoane au fost tratate de coronavirus, iar 2 419 au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0