Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Nava de instalare a țevilor ”Nord Stream-2”, mai aproape de locul lucrărilor

© Photo : Nord Stream 2 / Axel SchmidtТрубы для строительства газопровода "Северный поток — 2" в порту Мукран, Германия
Трубы для строительства газопровода Северный поток — 2 в порту Мукран, Германия - Sputnik Moldova
Abonare
Nava ”Fortuna”, care poate fi utilizată pentru a finaliza construcția ”Nord Stream – 2”, după o scurtă ședere în portul german Rostock, a început a naviga spre est, în direcția conductei de gaz, și s-a oprit în largul mării, nu departe de peninsula Zingst.

CHIȘINĂU 10 dec - Sputnik. Acest lucru rezultă din datele sistemului de urmărire a navelor Marine Traffic.

Pe 5 decembrie, nava a părăsit portul german Wismar și s-a îndreptat spre Rostock. Cu toate acestea, mai târziu, în aceeași zi, nava s-a oprit în largul mării, nu departe de Wismar. Pe 9 decembrie, ”Fortuna” și-a reluat cursul și seara a ajuns la rada portului Rostock.

Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa - Sputnik Moldova
Video
Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa
În același timp, Oficiul Federal pentru Transport Maritim și Hidrografie (BSH) al Germaniei a anunțat pe 5 decembrie că, până la 31 decembrie, ”Fortuna” va desfășura lucrări în partea de sud a Mării Baltice, în zona dintre apele puțin adânci ale Adlergrundului și gura de vărsare a Oderului.

”Nord Stream – 2” presupune construirea a două conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an de pe coasta Rusiei, prin Marea Baltică, până în Germania. Statele Unite, care își promovează gazele naturale lichefiate în UE, precum și Ucraina și o serie de alte țări europene, se opun în mod activ proiectului. În decembrie 2019, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva conductei de gaz, în urma cărora compania elvețiană Allseas a fost forțată să oprească procesul de instalare a țevilor.

Operatorul proiectului ”Nord Stream – 2” , Nord Stream 2 AG, a declarat pentru RIA Novosti, la sfârșitul lunii noiembrie, că în decembrie intenționează să reia procesul de instalare a conductelor în zona economică exclusivă a Germaniei, folosind o navă ancorată, ”Fortuna” fiind nava care răspunde direct acestor cerințe.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0