Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa

Abonare
Nava rusă „Academicianul Cerski” a ajuns la segmentul nefinalizat al ”Nord Stream-2”. Anterior, în direcția gazoductului s-a îndreptat și vasul Fortuna. Nord Stream-2: De ce SUA împiedică construcția lui și ce crede Europa.

Cele două navei vor putea finaliza lucrările de construcție. Soarta proiectului ruso-european fusese pusă sub semnul întrebării din cauza presiunilor și sancțiunilor SUA.

Washingtonul a aplicat măsuri restrictive împotriva proiectului și le-a cerut tuturor celor implicați în lucruri să renunțe la construcție. Noul gazoductul urmează să livreze gazul rusesc în Germania și alte state europene prin Marea Baltică. SUA se pronunță împotriva proiectului, pe care îl consideră o amenințare pentru propriile interese economice.

Gazoductul strică planurile Washingtonului de a vinde gaz lichefiat în Europa. Iată de ce americanii caută să împiedice construcția acestuia prin intermediul sancțiunilor și presiunilor. De exemplu, ambasadorul SUA la Berlin a îndemnat recent Germania și UE să supună moratoriului ”Nord Stream -2”.

Iată cum a răspuns Moscova la acest îndemn.

Uite o așa dihotomie. Conducta rusă, oriunde, oricând și oricum ar fi instalată, indiferent de ce înțelegeri ar fi legitimată, provoacă în SUA, decenii la rând, o singură reacție – agresivitate politică și contraacțiuni ilegale.

În retorica lor, SUA se ascund în spatele grijii pentru interesele europene, trecând sub tăcere faptul că gazul lichefiat este mai scump decât gazul rusesc

Participanții la proiect sunt convinși că, oricum, vor finaliza ”Nord Stream-2” și niciun fel de presiuni americane nu îi vor putea împiedica.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0