Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Belarus își închide hotarele în legătură cu pandemia de COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausVama
Vama  - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Belarus își închide frontierele în legătură cu riscul de răspândire a noului coronavirus. Restricțiile vor intra în vigoare începând cu data de 20 decembrie. Totuși, se va putea pleca din țară pe cale aeriană.

CHIȘINĂU 10 dec - Sputnik. Toate frontierele terestre ale Belarusului vor fi închise din cauza pandemiei de COVID-19. Autoritățile din Minsk au emis un decret în acest sens. 

„Suspendați temporar trecerea frontierei de stat pentru ieșirea din Republica Belarus de către cetățenii Republicii Belarus, precum și străinii care dețin un permis de ședere permanentă sau temporară pe teritoriul Republicii Belarus, la punctele de control specificate în această rezoluție”, se arată în document.

Shopping - Sputnik Moldova
Societate
Restricții de comerț în benzinării, aeroport și în punctele de frontieră: Detalii
Potrivit documentului, restricțiile vor fi valabile pentru traversarea frontierei atât cu mașina, cât și cu trenul. De asemenea, vor fi închise ieșirile din țară și prin porturi. Măsurile nu se vor aplica diplomaților, delegațiilor oficiale, șoferilor de cursă lungă, echipajelor aeriene și maritime.

Conform decretului, cetățenilor belaruși li se va permite să treacă frontiera doar în cazuri excepționale cum ar fi în caz de boală, decesul unei rude, în cazul în care dețin drept de ședere în altă țară; în cazul în care lucrează în altă țară și dețin documentele necesare pentru a confirma acest lucru sau în cazul în care studiază în alte țări. 

Străinii care au permis de ședere permanentă sau temporară în Belarus, care au ajuns în țară și au stat zece zile în autoizolare, vor putea trece frontiera.

Cei care intenționează să meargă în Belarus trebuie să aibă cu ei rezultatele testului negativ la COVID-19, efectuat cu cel puțin trei zile înainte de data trecerii frontierei. În absența unui astfel de certificat, intrarea va fi interzisă. Totodată, cei care se află încă în autoizolare nu vor putea părăsi țara până la expirarea termenului de zece zile. 

De la 1 noiembrie, străinilor li s-a restricționat trecerea frontierei la punctele de control terestre din cauza situației cu noul coronavirus. Pentru cetățenii din Rusia care călătoreau în tranzit pe teritoriul Belarusului către Federația Rusă, restricțiile nu s-au aplicat.

Anterior, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că Belarusul nu va închide frontierele din cauza pandemiei de COVID-19, atunci el a numit închiderea frontierei din întreaga lume „o prostie totală” .

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0