Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Restricții de comerț în benzinării, aeroport și în punctele de frontieră: Detalii

© Sputnik / Rodion ProcaShopping
Shopping - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică anunță noi restricții pentru restaurante, cafenele și alte unități de alimentație publică amplasate în cadrul benzinăriilor, centrelor comerciale, aeroporturilor sau în punctele de trecere ale frontierei.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a interzis, prin decizia din 4 decembrie, desfășurarea activităților de deservire în unitățile de alimentație publică, de tipul restaurantelor, barurilor, cantinelor și cafenelelor, amplasate în benzinării, centre comerciale, aeroporturi, porturi internaționale şi în punctele de trecere a frontierei de stat, în intervalul orelor 22.00 - 07.00. Această decizie intră în vigoare din 7 decembrie.

Скорая помощь - Sputnik Moldova
Societate
Stare de urgență în toată țara de astăzi: Iată ce nu vom avea voie să facem
De mâine, adică din 8 decembrie, autoritățile publice vor avea un regim special de lucru, de la ora  07:30- 16:00, cu pauza de masă de 30 minute, între ora 12:00-12:30. Este vorba despre angajații ministerelor, Cancelariei de Stat, ai autorităților administrative centrale subordonate Guvernului, din instituțiile publice și întreprinderi. 

Precizăm că în data de 27 noiembrie, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis revenirea la starea de urgență în sănătate pe fundalul creșterii zilnice a cazurilor de COVID-19. Astfel, CNSP a instituit cod roșu în toată țara pentru perioada 30 noiembrie -15 ianuarie 2021.

Totodată, purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile publice, inclusiv cele deschise, a fost interzisă activitatea cluburilor de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), în timp ce restaurantele, barurile și cafenelele pot activa doar până la ora 22:00.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Chișinău: Nu mai sunt paturi libere la terapie intensivă
În perioada stării de urgență în sănătate publică este interzisă organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. De asemenea, nu se permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 116 365. Până acum, 101 244 de persoane au fost tratate de coronavirus, iar 2 419 au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0