Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se simte Ion Chicu după ce a fost diagnosticat cu COVID-19

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan
Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu conduce ședința de astăzi a Guvernului de acasă. Asta după ce marți seara s-a aflat că este infectat cu noul coronavirus. Oficialul a anunțat că se simte bine.

CHIȘINĂU 9 dec - Sputnik. Prim-ministru Ion Chicu conduce ședința de astăzi a Guvernul de acasă. Asta după ce aseară consilierul pentru comunicare al premierului Boris Harea a anunțat că Chicu a fost diagnosticat cu COVID-19. La începutul ședinței, oficialul a anunțat că se simte bine. 

Совещание премьера по ликвидации последствий ЧС в Комрате - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: Premierul Ion Chicu, testat pozitiv cu COVID-19

„În ultimele opt luni desfășurăm ședința în format online. Este adevărat că eu nu sunt în biroul de serviciu, dar asta nu schimbă nimic. Vreau să vă spun că mă simt bine, cu excepția vocii mele duioase, în rest totul este bine”, a menționat premierul. 

Amintim că marți consilierul Boris Harea a anunțat pe Facebook că premierul Ion Chicu a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19. 

”În contextul apariției unor simptome caracteristice virusului COVID 19, prim-ministrul Ion Chicu a efectuat testul corespunzător. Testul e pozitiv. Premierul va continua să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu de la distanță”, a precizat Harea.

Cine dintre oficialități s-a mai îmbolnăvit de COVID-19

Anterior, mai mulți înalți demnitari s-au infectat cu noul coronavirus. În luna octombrie a fost testată pozitiv spicherul Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Republica Moldova ar putea primi vaccin împotriva COVID-19

Infecția cu coronavirus a fost confirmată anterior și la unii deputați, printre aceștia fiind reprezentanții PRO Moldova Andrian Candu, Oleg Sîrbu, Eugen Nichiforciuc, dar și fosta lor colegă Ruxanda  Glavan, de asemenea, socialiștii Vladimir Mizdrenco, Corneliu Furculiță, Vlad Bătrîncea și Adrian Lebedinschi, deputatul de la ”DA” Arina Spătaru și deputatul independent Ghenadie Verdeș.

Au suportat boala și șefa de la Sănătate Viorica Dumbrăveanu, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi. Iar pe 11 octombrie ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că s-a infectat repetat cu coronavirus. Șeful MAI a avut o formă gravă a bolii, fiind internat la Reanimare. Ministrul a revenit deja la serviciu.

Acum aproximativ o lună, și procurorul general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo, anunțase că s-a infectat cu coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0