Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Premierul Ion Chicu, testat pozitiv cu COVID-19

© Photo : Maxim TopalСовещание премьера по ликвидации последствий ЧС в Комрате
Совещание премьера по ликвидации последствий ЧС в Комрате - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a fost diagnosticat cu COVID-19 - anunțul a fost făcut de consilierul guvernului în comunicare Boris Harea

CHIȘINĂU, 8 dec - Sputnik. Premierul moldovean Ion Chicu a fost diagnosticat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut de consilierul în comunicare Boris Harea, pe pagina sa de Facebook.

”În contextul apariției unor simptome caracteristice virusului COVID 19, prim-ministrul Ion Chicu a efectuat testul corespunzător. Testul e pozitiv. Premierul va continua să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu de la distanță”, a precizat Harea.

Cine dintre oficialități s-a mai îmbolnăvit de COVID-19

Anterior, mai mulți înalți demnitari s-au infectat cu noul coronavirus. În luna octombrie a fost testată pozitiv spicherul Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Societate
Tocarciuc, despre pandemie: Acesta este doar vârful aisbergului

Infecția cu coronavirus a fost confirmată anterior și la unii deputați, printre aceștia fiind reprezentanții PRO Moldova Andrian Candu, Oleg Sîrbu, Eugen Nichiforciuc, dar și fosta lor colegă Ruxanda  Glavan, de asemenea, socialiștii Vladimir Mizdrenco, Corneliu Furculiță, Vlad Bătrîncea și Adrian Lebedinschi, deputatul de la ”DA” Arina Spătaru și deputatul independent Ghenadie Verdeș.

Au suportat boala și șefa de la Sănătate Viorica Dumbrăveanu, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi. Iar pe 11 octombrie ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat că s-a infectat repetat cu coronavirus. Șeful MAI a avut o formă gravă a bolii, fiind internat la Reanimare. Ministrul a revenit deja la serviciu.

Acum aproximativ o lună, și procurorul general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo, anunțase că s-a infectat cu coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0