Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se întâmplă în Moldova: Concursul cluburilor de robotică

© Sputnik / Miroslav RotariEugenia Bejan
Eugenia Bejan - Sputnik Moldova
Abonare
Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” și Secția Națională IBBY au reunit echipele de robotică din țară la cea de-a IV-a ediție a competiției Robo Liga Bibliotecilor. Iată cine sunt câștigătorii din acest an.
Se întâmplă în Moldova: Roboți ce distribuie dezinfectanți

Aproximativ 100 de copii, bibliotecari și antrenori, care reprezintă cluburile de robotică din 12 biblioteci publice din Republica Moldova şi-au etalat abilitățile de programare, creativitatea, imaginația și spiritul inovativ într-o competiție inedită Robo Liga Bibliotecilor. Concursul s-a desfășurat în premieră în regim online, fiind transmis LIVE pe pagina de Facebook a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”.

Elena Pintilei - Sputnik Moldova
Ce așteptări au oamenii de cultură de la viitorul președinte
"Concursul a constat din trei probe. În prima au trebuit să prezinte roboți care înfățișează personaje din poveste. La etapa a doua roboții au dansat vals după piesa lui Eugen Doga, dansuri populare, hip-hop. În cadrul celei de-a treia etape, participanții au prezentat proiecte cu soluții cum am putea implica tehnologiile pentru a rezolva anumite probleme cauzate de pandemia COVID. Au fost prezentați roboței care distribuie dezinfectanți, roboți ce efectuează termometria și altele.", a relatat pentru Sputnik Eugenia Bejan, directorul Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”.

Toți participanții la acest concurs deosebit au primit cadouri, diplome și medalii, iar câștigătorul din acest an – echipa "Just do it" din cadrul Bibliotecii raionale „Mihai Eminescu” din Rezina, a beneficiat de un premiu special.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 5-6 decembrie curent cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0