Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce așteptări au oamenii de cultură de la viitorul președinte

© Sputnik / Rodion ProcaElena Pintilei
Elena Pintilei - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul general al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Elena Pintilei, a vorbit despre așteptările de la viitorul președinte pe care le au cei care activează în instituțiile de cultură.
Ce așteptări  au oamenii de cultură de la viitorul președinte

Elena Pintilei susține că viitorul președinte trebuie să fie, în primul rând, un garant al independenței, unitășii și integrității țării noastre. Potrivit ei, președintele trebuie să vegheze respectarea Constituției și buna funcționare ale autorităților publice și să fie acel mediator între puterile statului, precum și între stat și societate.

Выборы президента 2020 второй тур  - Sputnik Moldova
Turul doi al alegerilor prezidențiale 2020, în imagini
Nu în ultimul rând, Elena Pintilei își dorește ca președintele să susțină instituțiile de cultură din Republica Moldova prin inițierea unor proiecte reale de promovare a valorilor patrimoniului material și imaterial.

"Astăzi instituțiile de cultură sunt susținute de stat, dar nu întotdeauna în măsura necesară, dat fiind faptul că bugetul este tot mai mic. Participarea la programe și proiecte ce pot veni în sprijinul instituțiilor de cultură este oportunitatea noastră. Luând în considerație experiența colegilor noștri din străinătate, doar atragerea altor programe în susținerea culturii va fi ieșirea din situația incertă în care s-au pomenit instituțiile de cultură", a remarcat directoarea Bibliotecii Naționale.

De menționat este că dumică, 15 noiembrie, în Republica Moldova au avut loc alegerile prezidențiale. După prelucrarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală Centrală a anunțat următoarele rezultate preliminare: Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 57,75%; Igor Dodon, desemnat de adunarea cetățenilor – 42,25%.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0