Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiect inedit într-o bibliotecă din Capitală - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariAna Sîrbu
Ana Sîrbu - Sputnik Moldova
Abonare
„Transcendenţa Eminesciană”- un nou proiect lansat în cadrul Centrului Academic Internaţional Eminescu. Detalii am aflat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" de la cercetătorul ştiinţific Ana Sîrbu.
Proiect inedit într-o bibliotecă din Capitală - detalii

„Transcendenţa Eminesciană” este un proiect ce are drept scop cercetarea, valorificarea și prezentarea creației eminesciene, dar și a eminescologilor, celor care au studiat și studiază opera marelui poet, inclusiv, prezentarea lucrărilor și criticilor asupra creației eminesciene.

Start Zilei Naționale a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu - Sputnik Moldova
Video
Eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu: depuneri de flori, poezii și cântece - Video
Astfel, în cadrul evenimentului, elevii, studenții, masteranzii, doctoranzii și cercetătorii au posibilitatea să-și prezinte lucrările, proiectele și comunicările despre opera eminesciană în cadrul seminarului științific săptămânal cu profil filosofic.

"Vedem necesitatea de a organiza asemenea proiecte. Odată cu evoluția științei  înțelegem că Eminescu a știut mai multe decât a scris, dar ceea ce a scris nu era de înțeles pe acele timpuri. Fiecare generație îl interpretează diferit în felul său, iar acest lucru impresionează cu adevărat", a declarat pentru Sputnik Ana Sîrbu.

Evenimentul se va desfășura în fiecare zi de vineri, la ora 12:00, în incinta Centrului Academic Internațional Eminescu.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0