Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Eveniment dedicat poetului Mihai Eminescu: depuneri de flori, poezii și cântece - Video

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Astăzi, 15 ianuarie, la Chișinău, se desfășoară un program de acțiuni cultural-artistice dedicate Zilei Naționale a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu.

Evenimentul a debutat la ora 9:00, cu depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu, situat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfânt".

La eveniment au participat autoritățile din țara noastră, oficialități din România, actori, interpreți și elevi din instituțiile de învățământ din Capitală.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, i-a adus un omagiu marelui poet Eminescu și a remarcat importanța acestui eveniment pentru cultura poporului nostru.

"Marele poet Mihai Eminescu trebuie omagiat astăzi, dar și în fiecare zi pentru lucrările pe care le-a creat, iar noi trebuie să fim promotorii acestor creații", a declarat Ceban.

După depunerea de flori au urma recitaluri de poezii și cântece. Tot astăzi, la ora 15:30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi pus în scenă un spectacol dedicate creației marelui poet. În aceeași sală, la ora 18:30 se va desfășura un concert aniversar la care vor evolua mai mulți actori, orchestra Teatrului și ansamblul etnofolcloric Plăieșii.

Ziua Națională a Culturii a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului nr.74 la 12 aprilie 2012 și are ca scop promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, precum și a personalităților artistice din domeniul culturii.

Fluxul de știri
0