Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lupta împotriva corupției: Acțiunile întreprinse de UTM

© Sputnik / OsmatescoDinu Țurcanu
Dinu Țurcanu - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 9 decembrie este marcată Ziua Interrnaţională Anticorupţie. Care sunt acțiunile întrerpinse în instituțiie de învățământ din țară pentru a combate acest fenomen, am aflat de la prorectorul Universității Tehnice din Moldova, Dinu Țurcanu.
Lupta împotriva corupției: Acțiunile întreprinse de UTM

Pentru nimeni nu este un secret faptul că în țara noastră continuie să persiste elementul corupției în multe domenii de activitate, chiar dacă atât autoritățile și societatea civilă luptă împotriva acestui flagel. Totuși, de multe ori, inițiativa vine chiar din partea unor cetățeni, fie că este vorba de coruperea cadrelor medicale, profesorilor sau altor specialiști din divesre sectoare.

Universitatea Tehnică din Moldova a lansat acum câțiva ani o campanie instituțională "Educație și instruire prin integritate", care are drept scop sensibilizarea comunității universitare privind problema corupției, dar și încurajarea membrilor acesteia în demascarea unor asemenea încălcări.

Girofarul mașinei de poliție - Sputnik Moldova
Societate
Ofițeri bănuiți de corupție: Ar fi cerut mită de la șoferi băuți
"În fiecare an facem cu regularitate prelegeri cu tema "Principiile etice aplicabile în mediul universitar" la care participă studenții și cadrele didactice. Profesorii din cadrul Departamentului de Drept informează despre legislația Uniunii Europene și Republicii Moldova privind eradicarea corupției, formele de manifestare în învățământul universitar ( mită, cadouri, prestarea diverselor servicii), dar și acțiunile pe care ar trebui să le întreprindă fiecare din noi pentru a elimina acest fenomen rușinos", a declarat pentru Sputnik prorectorul UTM.

De asemenea, în cadrul insituției de învățământ superior a fost lansată și o linie telefonică anticorupție UTM și o adresă electronică, unde pot fi sesizate cazurile de corupție, iar moto-ul unviersității este "Implică-te în preveniea fenomenului corupției în educației".

Mai mult, în data de 3 decembrie curent, Centrul Național Anticorupție și Univeristatea Tehnică au lansat un parteneriat prin care prevăd schimbul de experiență și cunoștințe pe domeniul de activitate ale ambilor instituții, dar și instruiri realizate pentru a sensibiliza opinia publică privind eradicarea corupției.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0