Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ofițeri bănuiți de corupție: Ar fi cerut mită de la șoferi băuți

© Sputnik / Mihai CarausGirofarul mașinei de poliție
Girofarul mașinei de poliție - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică sunt suspectați că au luat mită de la șoferi prinși la volan în stare de ebrietate.

CHIȘINĂU, 1 oct - Sputnik. Între 200 și 300 de euro - atât ar fi încasat de la șoferi beți șapte ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică.

BMW - Sputnik Moldova
VIDEO - La plimbare cu un BMW furat: Trei tineri, reținuți
Aceștia sunt bănuiți de corupere pasivă, anunță Procuratura Anticorupție. Trei dintre ei sunt cercetați în libertate, iar patru au fost reținuți. 

Procuratura precizează că bănuiții ar fi închis ochii la încălcările comise de șoferi - le-ar fi cerut bani pentru a nu înregistra abaterile și a nu întocmi procese verbale. 

Ieri, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SPIA au efectuat mai multe percheziții în automobilele suspecților, la domiciliile și în biroul unuia dintre bănuiți. 

Ei riscă acum până la 10 ani de închisoare, amenzi de până la 8.000 de lei și ar putea fi privați de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de până la 10 ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0