Stresul este un răspuns fizic al organismului la anumiți factori de mediu, este o stare de tensiune care poate îmbunătăți gradul de reacție în anumite situații, însă poate determina și îmbolnăviri grave. Prevenirea și gestionarea stresului nu înseamnă eliminarea completă a acestuia, ci doar a stresului inutil.
Potrivit psihologului Zinaida Gribincea, stresul este generat de modul haotic de viață pe care îl trăiesc oamenii și modului în care aceștia răspund sarcinilor cotidiene.
"Probleme din viața personală, probleme la serviciu pe care nu avem curajul să le exprimăm, informațiile cu tentă negativă care sporesc nivelul de anxietate – orice factor social pe care noi îl interiorizăm și îi dăm o importanță semnificativă ne poate afecta calitatea vieții și va determina un nivel scăzut de stres", a spus psihologul.
Zinaida Gribincea susține că fiecare persoană răspunde diferit la factorii de stres. Problema vine totuși din interior – pentru cineva o situație banală poate genera nervozitate și stres, pe când celălalt pune accent pe rezolvarea problemei și găsește un echilibru emoțional.
Psihologul afirmă că alimentația corectă și echilibrată, practicarea unui hobby care aduce satisfacție și fericire, sportul, plimbările la aer curat, gândirea pozitivă, comunicarea cu prietenii – toate acestea vă pot ajuta să depășiți cu ușurință situațiile neplăcute din viața cotidiană.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova