Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputații Pentru Moldova nu participă la ședința Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului
Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” nu vor participa la ședința de azi a Parlamentului. Asta au anunțat acum câteva clipe într-un briefing de presă.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” au ieșit într-un briefing de presă și au anunțat că nu vor participa azi la ședința Parlamentului, motivând că nu vor să facă jocurile politice ale altor partide care vor discuta subiectul legat de moțiunea de cenzură împotriva activității ministrului de Interne, Pavel Voicu. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Ce se va întâmpla cu legile adoptate ieri de Parlament
”Azi când este examinată doar o simplă moțiune împotriva politicii unui minister, care nu rezolvă nimic din problemele actuale al oamenilor și nici măcar nu rezolvă problema demisiei ministrului de Interne, a fost convocată  ședință extraordinară. Oare oamenii de acasă își doresc doar discursuri politice fără rezultat?! Ceea ce urmează să se discute în parlament nu are nimic comun cu problemele economice ale țării și  nu reprezintă o soluție viabilă și o prioritate pentru cetățeni. Subiectul este strict politic, motiv pentru unii deputați să facă show-uri. Noi cei de la „Pentru Moldova” nu vrem să fim atrași în jocurile politice ale unor partide rivale, nu dorim să participăm la o agendă falsă care nu rezolvă problemele oamenilor”, a declarat Ruxanda Glavan. 

Totodată, deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” mizează în continuare pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate. În aceste condiții au invitat azi toate fracțiunile parlamentare la discuții pe acest subiect. 

”Platforma parlamentară „Pentru Moldova” invită azi, la ora 14:00, biroul 114 reprezentanții tuturor forțelor parlamentare care împărtășesc aceeași idee cu noi și nu au frică de demararea procesului. este nevoie de a stabili foaia de parcurs, cum pregătim țara de acest exercițiu electoral, cum asigurăm alegeri libere și corecte în condiții de maximă siguranță pentru sănătatea oamenilor”, a menționat Ruxanda Glavan. 

De precizat că fracțiunile PAS și PPDA au înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Pavel Voicu, în data de 19 noiembrie.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Politică
Ce se întâmplă cu moțiunea împotriva lui Voicu: Decizie
În data de 25 noiembrie, moțiunea a fost avizată de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică. Azi, urmează să fie discutat subiectul în Parlament. 

Ministrului de Interne i se cere prezentarea unui raport de activitate a MAI, în special în ceea ce privește „acțiunile din zona de securitate” de pe Nistru, „asigurarea securității cetățenilor, acțiuni pentru ordinea publică”. PPDA îi reproșează ministrului Pavel Voicu gestionarea ineficientă a combaterii grupărilor infracționale și a situației vizând „grupurile paramilitare din regiunea transnistreană și asigurarea securității cetățenilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0