Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce se va întâmpla cu legile adoptate ieri de Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a afirmat în cadrul intervenției sale în direct „Președintele Igor Dodon răspunde”că va promulga legile adoptate ieri de Parlament, dacă acestea nu încalcă prevederile constituționale.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a declarat că ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament a fost o rușine, votul asupra proiectelor de lege a avut loc în condiții de haos și că deja demult nu mai este clar cine se află în opoziție.

Președinția RM - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Sunt împotrivă ca președintele să fie ”o persoană de formă”

Dodon, a specificat că legile votate joi pot fi gripate în trei categorii: blocul bugetar-fiscal, blocul politic și blocul organizatoric.

”Este vorba de bugetul pentru anul viitor și acest buget trebuie să fie aprobat  pentru că altfel intrăm în anul 20121 fără buget, fără politica fiscală.  De aceea, ieri acest pachet important a fost votat în prima lectură”, a subliniat Dodon.

Referindu-se la pachetul politic – legile cu privire la Găgăuzia, audiovizual, funcționarea limbilor etc.  – el a menționat că acesta ține de agenda politică a partidelor care au intrat în Parlament, fiind votate de cetățeni anume pentru agenda lor politică.

”Iată de ce acest mare bloc politic a fost votat ieri în Parlament de 51 de deputați. Au ei dreptate, nu au dreptate, cetățenii să-i judece. Ei cred că ei au dreptate prin aceea că au pus în discuție platforma lor politică pentru care cetățenii Republicii Moldova i-au delegat în forul legislativ suprem”, a menționat Dodon.

În ceea ce ține de legile organizatorice care au fost votate, președintele a subliniat că acestea țin de Parlament.

Dodon a explicat ce va urma după adoptarea acestor legi.  Astfel, așa cum a menționat și anterior, până la plecarea din funcție el va promulga toate legile adoptate în Parlament.

”Parlamentul votează legile, este dreptul lor, eu sunt gata să le promulg. O să vedem dacă nu sunt încălcări vădite ale Constituției, acestea vor fi întoarse. Restul vor fi promulgate”, a precizat Dodon.

Cei care nu sunt de acord cu aceste legi, nu au decât să le atace cu argumentele respective la Curtea Constituțională, a mai adăugat președintele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0