Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medicamentul care împiedică transmiterea Covid-19, descoperit

© REUTERS / Olivia AclandИсследования вируса
Исследования вируса - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de oameni de știință americani au identificat un medicament antigripal care poate bloca transmiterea Covid-19 în 24 de ore, potrivit unui studiu publicat de revista Nature Microbiology.

BUCUREŞTI, 5 dec – Sputnik. Un nou medicament antigripal MK-4482 / EIDD-2801, denumit Molnupiravir, blochează transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Georgia și condus de Richard Plemper.

Conform rezultatelor publicate în revista Nature Microbiology, Molnupiravir oferă rezultate bune în faza inițială a Covid-19 și s-a dovedit a fi eficient împotriva altor virusuri ARN.

Studiu efectuat pe dihori

Oamenii de știință au efectuat studiul pe dihorii infectați cu SARS-CoV-2, cărora li s-a administrat medicamentul de două ori pe zi pe cale orală.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 continuă să ia viețile bolnavilor: Câte decese s-au înregistrat astăzi

„Am analizat eficacitatea MK-4482 / EIDD-2801 administrat terapeutic în ameliorarea infecției cu SARS-CoV-2 și blocarea transmiterii la dihori, deoarece dihorii transmit cu ușurință virusul, dar prezintă semne clinice minime care seamănă cu răspândirea virusului în populația umană de tineri adulți”, spun cercetătorii în studiul lor, citat de Sputnik France.

Testele au arătat că MK-4482 / EIDD-2801 a împiedicat Covid-19 să progreseze la o formă severă și ar putea bloca transmiterea virusului în 24 de ore.

În prezent, medicamentul antigripal Molnupiravir se află în faza 2/3 a studiilor clinice, mai spun cercetătorii. Dacă eficacitatea sa este confirmată, pacienții cu Covid-19 vor înceta să mai transmită SARS-CoV-2 către alte persoane în 24 de ore de la începerea tratamentului, speră oamenii de știință.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0