Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La nuntă, nimeni nu a riscat să fure mireasa - istoria unui cuplu din brigada „Fulger”

© Photo : BPDS “Fulger”BPDS “Fulger”
BPDS “Fulger” - Sputnik Moldova
Abonare
Au câte 30 de ani şi o pasiune comună – armele. Sunt non-stop împreună, atât acasă, cât şi la muncă. Este istoria unui cuplu care activează în cadrul brigăzii „Fulger”. Cei doi au povestit pentru Sputnik Moldova cum o istorie banală s-a transformat într-o căsătorie.  

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. În faţa conducerii, cei doi „mascaţi” de la „Fulger” au luat poziţia de drepţi. Lucrurile s-au schimbat în momentul în care a început interviul. S-au relaxat, semn că există şi o altă latură umană în cadrul forţelor speciale. După 30 de minute de discuţii a fost clar - în această familie egalitatea de gen este respectată, altfel, spun ei, „ne întânim în ringul de box”. Din motive de securitate, nu vom dezvălui numele acestora.

Aparatul de cafea – locul primei întâlniri

Întrebarea „cum s-au întâlni pentru prima dată” i-a făcut să zâmbească pe ambii.

„În 2019, înaintea unei aplicaţii demonstrative, ne-am ciocnit cap de cap lângă aparatul de cafea de pe hol. După care am început a discuta, iar apoi au urmat antrenamente de lupte comune. Nici prin cap să-mi treacă faptul că o să ne căsătorim”, povesteşte soţia.

Pistol Makarov - Sputnik Moldova
Societate
După 20 de ani: Istoria a doi polițiști asasini în serie (Partea I)

Soţul a susţinut ideea partenerei, „nici prin cap să-mi treacă atunci că o să ajungem împreună”, spune el.

Totuşi, ea l-a cucerit, afirmă el: „Nu aveam gânduri de căsătorie şi mai ales nu m-am gandit că ar putea fi cineva din cadrul Brigăzii „Fulger””.

După acea „ciocnire” au urmat aplicaţiile propriu-zise. Soţia povesteşte că în timpul acestora, colegul pe atunci a susţinut-o, pentru că, spune ea, erau „la prima experinţă.”

Au urmat antrenamente comune la sala de forţă şi chiar în ringul de box.

© Photo : BPDS “Fulger”BPDS “Fulger”
La nuntă, nimeni nu a riscat să fure mireasa - istoria unui cuplu din brigada „Fulger” - Sputnik Moldova
BPDS “Fulger”

Până a ajunge împreună însă, parcusul acestora a fost diferit, cu o singură excepţtie, ambii şi-au dorit din adolescenţă să facă parte din forţele speciale ale poliţiei.

Ea de la INP, el – direct la „Fulger”

Soţia ne-a povestit că şi-a dorit de mică să ajungă poliţist. Pentru prima dată a încercat să vină în rândurile „mascaţilor” încă în anul 2014. Pe atunci însă regulamentul nu prevedea încadrarea femeilor într-o asemenea structură.

ФСБ РФ пресекла деятельность сторонников международной террористической организации в Ростовской области - Sputnik Moldova
Societate
După 20 de ani: Istoria a doi polițiști asasini în serie (Partea II)
Prin urmare, ea şi-a continuat activitatea în cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare. După o pauză, în 2019, din nou şi-a încercat norocul, iar de această dată cu succes. A fost acceptată în cadrul Brigăzii cu Destinaţie Specială „Fulger”.

„În momentul actual sunt în detaşamentul de luptă”, spune ea.

Soţul afirmă că a ajuns din start la „Fulger”, în anul 2015. „A fost un vis din copilărie”, povesteşte acesta. Părinţii lui au acceptat fără ezitare alegerea fiului, în cazul ei însă familia, în special mama, a avut rezerve, doar că, nimic nu a oprit-o din a îmbrăca vesta antiglonţ.

O istorie pe care şi-o amintesc cu zâmbetul pe buze a avut loc după un antrenament comun. Soţia s-a ales cu câteva vânătăi şi vertebre traumatizate.

„A fost amuzant să explicăm medicului că traumatismele sunt din cauza antrenamentelor, chiar dacă noi suntem soţ şi soţie”, îşi aminteştea ea.

Nu s-au găsit curajoși ca să fure mireasa

Nunta celor doi a fost una modestă, dar cu respectarea tradiţiilor moldoveneşti. După cum știm, una dintre cele mai importante tradiții presupune furatul miresei. Doar că, în acest caz, nu a fost să fie.

Polițiști din cadrul Serviciul „Dialog” al Poliţiei Naţionale - Sputnik Moldova
Societate
Foto - Negociatori în epoleți: Istoria unei polițiste

„Nimeni nu a riscat să fure mireasa, pentru că ştiau de unde sunt nuntaşii”, spune soţul.

Viaţa de zi cu zi a celor doi este una obişnuită. Ies din casă împreună, iar la intrarea în sediul brigăzii fiecare îşi vede de activitatea sa.

Ea, de exemplu, nu participă la reţineri, pentru că este prea periculos. În schimb, se află în prima linie atunci când vine vorba despre protestele în masă din Chişinău.

El – la fel, este printre acei poliţişti care intervin în cazul unor violenţe stradale.

Ambii înţeleg riscul meseriei, dar nu renunţă.

„La bucătorie, în schimb, ea este şefa”, spune soţul mândru.

BPDS „Fulger” marchează astăzi 29 de ani de la fondare

Brigara de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” din cadrul căreia fac parte cei doi, marchează astăzi ziua profesională.

© Photo : BPDS “Fulger”Efectivul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială “Fulger”
La nuntă, nimeni nu a riscat să fure mireasa - istoria unui cuplu din brigada „Fulger” - Sputnik Moldova
Efectivul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială “Fulger”

Efectivul acestei diviziuni este unul de elită al Ministerului de Interne moldovenesc. Ei sunt cei care participă la reţinerile interlopilor, infractorilor deosebit de periculoşi, dar şi în cazul manifestaţiilor violente.

În acest an, brigada împlinește 29 de ani de la fondare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0