Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Au fost înăsprite sancțiunile pentru profanarea monumentelor

© Sputnik / Юлия ЛиповаяВандалы осквернили мемориал Потемкина в селе Старые Рэдены
Вандалы осквернили мемориал Потемкина в селе Старые Рэдены - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cei care vor profana mormintele vor fi sancționați cu amenzi de până la 47 500 de lei, până la 240 de ore de muncă neremunerată sau până la doi ani de pușcărie. Proiectul de lege ce vizează aceste modificări a fost votat în lectură finală.

CHIȘINĂU 4 dec - Sputnik. Parlamentul a decis să înăsprească pedeapsa pentru profanarea mormintelor. Astfel, deputații au votat în ultima lectură proiectul de lege care prevede modificarea Codului penal și Codului contravențional. Astfel, acțiunile de intoleranță religioasă vor fi sancționate cu amenzi de până la 47 de mii 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.

В Комрате хулиганы осквернили мемориал ВОВ - Sputnik Moldova
Societate
Vandalism la Comrat: Persoane necunoscute au profanat Memorialul Gloriei Militare

Totodată, potrivit proiectului de lege, sancțiunea contravențională aplicată pentru profanarea mormintelor va fi de până la 1 800 de lei. 

”Sancțiunile prevăzute, pe moment, de legislația penală și contravențională nu descurajează comiterea unor asemenea fapte pe viitor, motiv pentru care se propune o agravare a răspunderii survenite pentru comiterea unor fapte care manifestă intoleranța religioasă și lipsa de respect față de sentimentele persoanelor atașate de valorile religioase. Proiectul reprezintă o manifestare publică suplimentară a intenției autorităților de a contracara orice manifestări de intoleranță religioasă pe teritoriul său, fiind elaborat ca o reacție la tendințele sociale existente atât la nivel național, cât și internațional prin care se atestă o sporire îngrijorătoare a numărului de incidente cu tentă religioasă”, este menționat în nota informativă a proiectului de lege, autorul căruia este Executivul.

Astfel, proiectul de lege a fost aprobat cu votul a 54 de deputați. Modificările urmează să fie publicate în Monitorul Oficial. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0