Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vandalism la Comrat: Persoane necunoscute au profanat Memorialul Gloriei Militare

© Photo : Официальный сайт примэрии м.КомратВ Комрате хулиганы осквернили мемориал ВОВ
В Комрате хулиганы осквернили мемориал ВОВ - Sputnik Moldova
Abonare
Până acum nu s-au mai înregisgtrat astfel de incidente în capitala autonomiei găgăuze. Actul de huliganism a fost documentat de poliție.

CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Persoane necunoscute au profanat Memorialul Gloriei Militare de la Comrat. Potrivit administrației orașului, persoane necunoscute au spart o bancă, au deteriorat steaua Focului Veșnic și o faianță a unei fântâni arteziene amplasate pe strada Eliberării. 

Monumentul ”Eliberatorii Moldovei” de fascism - o istorie unică  - Sputnik Moldova
Video
Monumentul ”Eliberatorii Moldovei” de fascism - o istorie unică

Primăria orașului Comrat a precizat că actul de huliganism a fost documentat de poliție, iar în prezent se întreprind măsuri pentru a-i identifica pe făptași. 

Administrația orașului le cere locuitorilor și oaspeților Comratului să aibă grijă de monumentele orașului și să nu admită distrugerea lor. 

Într-un comentariu pentru Sputnik, președintele Comitetului Național de Coordonare „Victoria”, conducătorul clubului militar-patriot rus Alexei Petrovici a declarat că infracțiunea, cel mai probabil, nu a fost comisă din motive ideologice.

"La Comrat acesta este primul astfel de caz. Consider că este un act de vandalism ordinar. Astăzi, pe arena politică nu mai sunt cei care cheamă deschis la revizuirea istoriei. Din fericire, s-a renunțat la această retorică. Situația s-a schimbat în direcția bună. Cu toate acestea, ambiguitatea prezentării istoriei, inclusiv în manualele din care învață copiii, rămâne. Cea mai mare parte a țării consideră 9 mai o mare sărbătoare”, a spus Petrovici. 

Potrivit lui, cauza unor astfel de incidente de cele mai multe ori se ascunde în lipsa de atenție față de tineret. 

„Cel mai probabil, asta au făcut tineri care, la drept vorbind, nu au ce face. Nu se ocupă nimeni de ei. Nu frecventează nicio secție care să le facă timpul liber interesant. Asta nu este atât ideologie, cât vandalism ordinar. La Comrat acesta este primul astfel de caz. Față de acest subiect există o atitudine serioasă”, a precizat interlocutorul.  

Potrivit lui Alexei Petrovici, de la începutul anului în țară au fost înregistrate câteva cazuri de vandalism la memorialele gloriei militare și la mormintele eroilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0