Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Descoperire macabră: Ce a fost găsit într-un plic ajuns la Cancelaria Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Cancelaria Parlamentul a primit o scrisoare neobișnuită. Într-un plic a fost descoperit un deget uman. Poliția a fost sesizată joi, 3 decembrie, iar degetul a fost luat la expertiză. Potrivit ofițerilor, isprava ar fi a unui deținut din Penitenciarul nr.17.

CHIȘINĂU 4 dec - Sputnik. Un deținut de la Penitenciarul nr. 17 din Rezina și-a amputat degetul și l-a trimis într-un plic la Cancelaria Parlamentului. Potrivit responsabililor de la Administrația Națională a Penitenciarelor, bărbatul s-a automutilat în data de 25 noiembrie.

Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Ce i-a promis unui deținut o angajată a Penitenciarului Cricova

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a declarat pentru Sputnik Moldova că incidentul a avut loc joi, 3 decembrie. Oamenii legii au fost sesizați de către reprezentanții Cancelariei Parlamentului, anunțând că au găsit într-un plic un deget uman. 

„La fața locului s-a deplasat grupa operativă, unde au fost constatate faptele, plicul cu conținutul acestuia a fost ridicat și îndreptat la expertiză. Ulterior, toate materialele constatate și acumulate vor fi transmise conform competenței teritoriale la Rezina”, a comunicat Natalia Stati. 

Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o anchetă internă. Responsabilii de presă ai instituției ne-au comunicat că nu pot să ne ofere detalii despre ceea ce l-a făcut pe deținut să recurgă la acest gest, deoarece informația este din anchetă și nu poate fi divulgată deocamdată.

Totodată, într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) se arată că bărbatul s-a automutilat în data de 25 noiembrie, iar Inspectoratul de Poliţie, organele de procuratură și Oficiul Avocatului Poporului au fost informați imediat despre acest fapt.

ANP a menționat că „deținutul respectiv nu este la prima abatere, aflându-se la evidență în grupele de risc. În acest sens, se examinează și ipoteza unei determinări la asemenea gest de către alți condamnați”.

Potrivit ANP, deținutul se află în custodia sistemului administrației penitenciare din anul 2016 pentru mai multe infracțiuni grave și foarte grave, iar în prezent își ispășește pedeapsa la Penitenciarul nr.17 din Rezina. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0