Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce i-a promis unui deținut o angajată a Penitenciarului Cricova

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
5000 de euro - atât ar costa eliberarea unui deținut din pușcărie. O angajată a Serviciului Evidenţă Deţinuţi a Penitenciarului nr.4 a fost reținută de CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Aceasta ar fi cerut bani pentru eliberare condamnatului.

CHIȘINĂU 1 dec - Sputnik. O angajată a Penitenciarului nr.4 din Cricova a fost reținută pentru 72 de ore în izolator, fiind bănuită de trafic de influență. Potrivit CNA, funcționara i-ar fi promis unui deținut să-l elibereze din închisoare înainte de termen, în schimbul a cinci mii de euro. 

Bani mită corupţie - Sputnik Moldova
Societate
Un polițist de la Ciocana a fost reținut de ofițerii CNA: Iată ce mită a luat
Femeia a fost denunțată ofițerilor CNA de chiar condamnatul Penitenciarului nr.17 din Rezina. Potrivit CNA, funcționara i-ar fi spus deținutului că banii i-ar fi trebuit ca să mituiască persoane publice din sistemul judecătoresc, care urmau să examineze dosarul privind eliberarea de la executarea pedepsei, înainte de termen, pe motive de sănătate. Deşi ar fi primit cei cinci mii de euro, femeia nu s-ar fi ţinut de cuvânt, iar într-o discuţie, documentată de CNA, aceasta a recunoscut primirea sumei de bani.

În prezent, funcționara este cercetată penal pentru trafic de influență. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0