Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Vladimir Vitiuc, noul vicepreședinte al Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Vitiuc
Vladimir Vitiuc - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul fracțiunii „ȘOR” Vladimir Vitiuc a fost numit în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. El o va înlocui pe democrata Monica Babuc, care a fost revocată din această funcție.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Grceanîi, a propus în cadrul ședinței plenare de astăzi ca deputatul fracțiunii „ȘOR” Vladimir Vitiuc să fie numit vicepreședinte al Legislativului. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Ce se va întâmpla cu legile adoptate ieri de Parlament
”Cu majoritatea voturilor proiectul este aprobat. Succes vă dorim, domnule Vitiuc!”, a declarat Greceanîi.

Vladimir Vitiuc are 48 de ani și s-a născut în municipiul Bălți. Este economist, manager, magistru în drept și deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2005.

A reprezentat Partidul Comuniștilor în cinci legislaturi consecutive, în 2017 a trecut la Partidul Democrat, iar în 2020 - la Partidul „ȘOR”.

Anterior el a mai deținut funcția de vicepreședinte al Parlamentului în anul 2015 din partea PCRM. După numirea de astăzi a lui Vitiuc, la propunerea deputaților Partidului „ȘOR” și a celor de la „Pentru Moldova”, Monica Babuc a fost revocată din funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Decizia a fost aprobată cu votul majorității parlamentare. 

”Au plecat benevol din coaliția majoritară”, a punctat Zinaida Grceanîi. 

Ședința Parlamentului a durat astăzi două ore, iar deputații PAS, PPDA, PDM și cei din grupul PRO Moldova au boicotat-o. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0