Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ședința Parlamentului s-a încheiat: Anunțul făcut la final

© Sputnik / Miroslav RotariParlament
Parlament  - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Parlamentului s-a încheiat acum câteva clipe. La final, președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunțat când urmează să fie examinată moțiunea împotriva ministrului de Interne.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Ședința Parlamentului a durat astăzi două ore, iar deputații PAS, PPDA, PDM și cei din grupul PRO Moldova au boicotat-o. La final, președintele Legislativului, Zinaida Grceanîi, a anunțat când urmează să fie discutată moțiunea împotriva Ministrului de Interne. 

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Politică
Ce se întâmplă cu moțiunea împotriva lui Voicu: Decizie
”Biroul Permanent a luat decizia pentru a fi examinată moțiunea simplă în privința activității ministrului de Interne în data de 7 decembrie, ora 10:00”, a precizat Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului. 

De precizat este că fracțiunile PAS și PPDA au înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Pavel Voicu, în data de 19 noiembrie. În data de 25 noiembrie, moțiunea a fost avizată de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.

Ministrului de Interne i se cere prezentarea unui raport de activitate a MAI, în special în ceea ce privește „acțiunile din zona de securitate” de pe Nistru, „asigurarea securității cetățenilor, acțiuni pentru ordinea publică”. PPDA îi reproșează ministrului Pavel Voicu gestionarea ineficientă a combaterii grupărilor infracționale și a situației vizând „grupurile paramilitare din regiunea transnistreană și asigurarea securității cetățenilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0