Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

De ce nu trebuie vaccinată toată lumea împotriva coronavirusului – expert

© Sputnik / Георгий Зимарев / Accesați arhiva multimediaВакцинация врачей от коронавируса в Краснодаре
Вакцинация врачей от коронавируса в Краснодаре - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de țări din întreaga lume lucrează la elaborarea vaccinului împotriva noului tip de coronavirus, care ar trebui să oprească pandemia.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Fostul medic sanitar principal al Rusiei Ghenadi Onișcenko a declarat că trebuie vaccinate împotriva coronavirusului grupurile de risc, dar nu întreaga populație, comunică RIA Novosti.

Potrivit acestuia, din grupul de risc nu fac parte doar oamenii în vârstă, ci si persoanele cu boli oncologice și cardiologice. De asemenea, în această listă intră, în opinia fostului medic sanitar principal, cadrele didactice și medicii.

”Aceasta va fi suficient pentru a opri pandemia”, a explicat el.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Societate
Ne va salva sau nu de coronavirus vaccinarea - expert
Onișcenko a chemat la o atitudine responsabilă față de vaccinare deoarece aceasta este ”o operațiune imunobiologică serioasă”, cu atât mai mult cu cât, în cazul unor boli, vaccinarea nu poate fi făcută din cauza contraindicațiilor.

”La toți ceilalți, rezultatul va fi deja peste o lună, va apărea un nivel de protecție de anticorpi. Acest lucru va permite formarea unei imunități colective la nivel de la 60% și mai sus”, a conchis el.

Numărul total al cazurilor confirmate de coronavirus de tip nou în lume a trecut de 62 de milioane, au murit mai bine de 1,4 milioane de pacienți. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat pandemie de COVID-19 pe 11 martie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0