Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kremlinul a comentat planurile SUA privind noile sancțiuni împotriva ”Nord Stream–2”

© Photo : Nord Stream 2 / Axel SchmidtТрубы для строительства газопровода "Северный поток — 2" в порту Мукран, Германия
Трубы для строительства газопровода Северный поток — 2 в порту Мукран, Германия - Sputnik Moldova
Abonare
Noile sancțiuni împotriva conductei de gaz au fost incluse în proiectul de buget pentru apărare. Kremlinul a dat o apreciere acestor planuri.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a calificat sancțiunile SUA împotriva ”Nord Stream–2” drept o concurență neloială.

Anterior, membrii Congresului SUA au convenit asupra unui proiect de buget  destinat apărării, care conține noi restricții împotriva conductei de gaz aflată în construcție.  Acesta prevede sancțiuni împotriva companiilor care promovează vânzarea, închirierea și utilizarea navelor de instalare a țevilor, precum și a companiilor care oferă servicii de asigurări și diverse servicii tehnice.

"Evident, astfel de măsuri, în opinia noastră, sunt în mod fundamental contrare principiilor comerțului internațional și chiar dreptului internațional", a comentat Peskov.

De asemenea, el a adăugat că Moscova va continua să-și protejeze interesele.

Кандидат в президенты США от Демократической партии и бывший вице-президент Джо Байден - Sputnik Moldova
Bătălia decisivă pentru "Nord Stream-2". Cu ce amenință proiectul Biden

SUA versus "North Stream – 2"

Statele Unite, care își promovează propriul gaz natural lichefiat (GNL) în Europa, se opun în mod activ proiectului rusesc.  În octombrie, Washingtonul a extins sancțiunile împotriva "North Stream – 2" pentru a include companiile care furnizează servicii navelor implicate în montarea conductei. Aceste restricții fac parte din pachetul PEESA ”privind protecția securității energetice a Europei”.  Compania de certificare Det Norske Veritas – Germanischer Lloyd (DNV GL) s-a retras deja din proiect.

În noiembrie, guvernul german a criticat din nou sancțiunile extrateritoriale împotriva proiectului rusesc ”Nord Stream–2”. Berlinul a subliniat că vor coordona acțiunile viitoare cu partenerii europeni, cu Comisia Europeană și cu companiile implicate în construcția gazoductului.

În același timp, la începutul lunii decembrie, Oficiul Federal German pentru Transport Maritim și Hidrografie a fost de acord ca conducta să fie instalată în apele germane până la sfârșitul anului. Pentru a continua activitatea în perioada ianuarie-aprilie, va fi nevoie de o permisiune suplimentară, cererea pentru această permisiune fiind deja în curs de examinare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0