Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studenții de la medicină, implicați în lupta cu COVID-19

© Photo : Facebook / Daniela MachidonDaniela Machidon
Daniela Machidon - Sputnik Moldova
Abonare
Studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Chișinău ajută autoritățile și lucrătorii medicali să facă față pandemiei COVID-19.
Studenții de la Medicină, implicați în lupta cu COVID-19

Imediat după declararea stării de urgență pe teritoriul Republicii Moldova, studenții de la medicină s-au angajat să ofere suport sistemului național de sănătate. Ei ajută personalul medical, conlucrează activ cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și cu specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În prezent, sute de studenți sunt angajați ai instituțiilor medicale și mulți dintre aceștia lucrează în prima linie de luptă împotriva COVID-19.

Emil Ceban - Sputnik Moldova
USMF, la 75 ani: Câți studenți au absolvit instituția

"Studenții sunt implicați în diverse activități. Mulți dintre aceștia au activat în calitate de operatori la linia verde inițiată de ANSP, oferind consultanță persoanelor suspecte de COVID-19. Totodată, mulți studenți sunt antrenați în calitate de asistenți medicali, medici rezidenți ș.a. De asemenea, ajutăm la efectuarea statisticilor și evaluarea fișelor epidemiologice", a declarat pentru Sputnik Daniela Machidon, studentă la USMF.

Ea afirmă că studenții care sunt în contact direct cu persoanele suspecte sau infectate cu COVID-19 poartă echipament corespunzător și respectă toate măsurile de protecție. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0