Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

USMF, la 75 ani: Câți studenți au absolvit instituția

© Sputnik / OsmatescoEmil Ceban
Emil Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Universitatea de Medicină din Chișinău marchează 75 de ani de la fondare. Aceastaeste una dintre cele mai prestigioase instituții din țară, fiind unica instituție de învățământ superior care pregătește medici și farmaciști pentru sistemul național de sănătate.
USMF, la 75 ani: Câți studenți au absolvit instituția

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Republica Moldova este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară, devenind cunoscută și peste hotarele țării.

În cei 75 de ani de activitate, universitatea a pregătit zeci de mii de specialiști, care au fost instruiți de profesioniști adevărați - cadre științifico-didactice și științifice (academicieni, doctori habilitați și doctori în științe).

"Începând cu anul 1945 instituția a format peste 44 mii de specialiști. În primul an de activitate, Universitatea de Medicină a fost absolvită tocmai de 700 de studenți. Actualmente numărul acestora a ajuns aproximativ la o mie. Din anul 1995, instituția găzduiește și studenți internaționali. În prezent, aici își fac studiile studenți din peste 30 țări ale lumii precum Iran, India, Israel, SUA ș.a. Anual, circa 200 de studenți internaționali absolvesc prestigioasa instituție din Chișinău", a declarat pentru Sputnik rectorului USMF și doctorului habilitat în medicină, Emil Ceban.

În contextul aniversar, în perioada 19-24 octombrie, se vor desfășura mai multe evenimente dedicare sărbătorii.

 Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” - Sputnik Moldova
Societate
Studenții de la medicină implicați în lupta cu COVID-19

În premieră, Universitatea organizează un congres cu genericul „Calitate, Excelență, Performanță” - o manifestare științifică ce oferă un program complex și multidisciplinar: sesiuni plenare, sesiuni în secții pe profil tematic, cursuri educaționale și workshop-uri. În acest an, evenimentul va avea loc exclusiv în regim online și va întruni peste patru mii de participanți. Tradițional, evenimentul va culmina cu ceremonia de premiere în cadrul Galei Laureaților. 

De menționat este că Universitatea de Medicină din Capitală a fost inclusă în clasamentul Universității Internaționale din Moscova The Three University Missions, ediția 2020, fiind unica instituție de învățământ superior din Republica Moldova prezentă în acest rating.

Totodată, instituția se plasează pe poziția a 5-a în Clasamentul Internațional IAAR Eurasian University Ranking (IAAR EUR) pentru anul 2020.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0