Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputați PAS și PPDA: Intrăm în Parlament și blocăm tribuna

© Sputnik / Mihai CarausАкция протеста перед парламентом Молдовы
Акция протеста перед парламентом Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații PAS și PPDA au ieșit în fața manifestanților care protestează la Parlament și au anunțat că astăzi vor bloca tribuna centrală a Parlamentului ca să nu fie votate proiectele de lege anunțate pe agenda Legislativului.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. La aproape o oră și jumătate de la începerea acțiunii de protest, în fața mulțimii a ieșit președintele ales, Maia Sandu, dar și mai mulți deputați PAS și PPDA. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Proiectele bugetar-fiscale, motiv de dispută în Parlament
”Noi suntem azi aici pentru a ne apăra democrația, dreptul să avem o țară fără corupție, fără sărăcie, o țară în care să ne și se facă dreptate”, a declarat Maia Sandu, președintele ales.

Totodată, deputatul PPDA Alexandru Slusari a anunțat că deputații PAS și PPDA vor bloca astăzi tribuna Parlamentului ca să nu fie votată nicio lege. El s-a referit în special la proiectul politicii bugetar-fiscale, dar și la inițiativa socialiștilor care prevede trecerea SIS-ului din subordinea Președinție în cea a Parlamentului. 

”Pe toți va afecta această politică bugetar-fiscală, toți vor deveni mai săraci, după aprobarea acestei politici bugetar fiscale. Noi azi toată ziua vom bloca tribuna, noi nu vom permite ca să fie votate aceste proiecte de lege”, a declarat Alexandru Slusari,deputat PPDA. 

Același lucru l-a anunțat și deputat PAS, Igor Grosu.

Акция протеста перед парламентом Молдовы - Sputnik Moldova
Societate
Susținătorii Maiei Sandu protestează la Parlament: Circulația este blocată
”Noi mergem în Parlament și nu le vom da voie să voteze nimic azi. Vom bloca tribuna”, a spus deputat PAS.

Ulterior au reacționat și deputații Partidului Democrat. 

”Blocarea tribunii Parlamentului nu este cea mai populară metodă, dar este și aceasta o metodă de exprimare democratică. Partidul Democrat salută această decizie a colegilor pentru că este unica soluție posibilă de a bloca acest dezmăț”, a declarat Pavel Filip, deputat PDM.

De menționat că deputații PAS și PPDA au îndemnat protestatarii să rămână în continuare în fața Parlamentului. Reporterul Sputnik Moldova informează însă că, după plecarea Maiei Sandu, protestatarii au început să se împrăștie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0