Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Susținătorii Maiei Sandu protestează la Parlament: Circulația este blocată

© Sputnik / Crina BaleaАкция протеста перед парламентом Молдовы
Акция протеста перед парламентом Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit reporterului Sputnik Moldova care se află acum la locul desfășurării protestului, în jur de 1000 de cetățeni ar fi răspuns apelului președintelui nou ales.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Mai mulți cetățeni au ieșit în stradă la îndemnul președintelui ales Maia Sandu pentru a protesta împotriva proiectului de lege înaintat de fracțiunea socialiștilor,care precede trecerea SIS din subordinea Președinție către Parlament. Protestul a început la ora 10:00.

Potrivit reporterului Sputnik Moldova care se află la fața locului, la acțiune ar participa mai bine de 1000 de oameni. Bulevardul Ștefan cel Mare a fost blocat pentru circulație, între străzile Sfatul țării și Mitropolit Bănulescu Bodoni.

Oamenii scandează lozinci împotriva corupției, de asemenea: “Anticipate”, “Noi suntem poporul”c “Maia Sandu președinte”.
Protestatarii poartă măști de protecție, însă distanța socială nu este respectată.

Anterior, premierul Ion Chicu i-a îndemnat pe cei care vor veni să protesteze să respecte măsurile de siguranță.

”Nici un prezident nu merită sănătatea voastră”, a scris el pe pagina de Facebook.

Anterior, deputatul socialist Vasile Bolea a explicat pentru Sputnik Moldova motivul pentru care socialiștii propun scoaterea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui țării și trecerea acestuia sub controlul Parlamentului. 

”Președintele nou ales este cetățean și al altui stat, adică are dublă cetățenie și a jurat credință altei țări. În aceste condiții, noi considerăm că acest lucru este unul dăunător pentru securitatea statului. Dacă Maia Sandu va renunța la dubla cetățenie, atunci vom reveni la discuții și vom propune alte modificări legate de activitatea SIS”, a declarat Vasile Bolea. 

Deputatul PSRM, care deține și funcția de președinte al Comisei juridice, numiri şi imunităţi din cadrul Parlamentului, spune că revenirea SIS-ului în subordinea Legislativului nu este ceva nou pentru țara noastră - până în 2019 a fost tot așa. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0