"Rușii au făcut asta": A fost construită o putere totalitară mondială

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Accesați arhiva multimediaТоржественная церемония поднятия Государственного флага Российской Федерации казаками почётного караула Кубанского казачьего войска в День народного единства на главной городской площади в Краснодаре
Торжественная церемония поднятия Государственного флага Российской Федерации казаками почётного караула Кубанского казачьего войска в День народного единства на главной городской площади в Краснодаре - Sputnik Moldova
Abonare
AIP ”Rossiya Segodnya” a găsit un răspuns la întrebarea pentru ce va fi pedepsită Rusia în următorii patru ani de către Statele Unite ale Americii.

Acest răspuns este unul indirect. Timp de șase luni, specialiștii Agenției au efectuat un studiu (cu denumirea codificată „Caracatița 3”) asupra a zeci de surse mass-media americane de top, în care a fost menționată Rusia, scrie autorul RIA Novosti, Viktor Marahovsk.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump: Există o singură modalitate ca Biden să devină președinte

Concluzie: acum este ușor de înțeles contextul în care existăm pentru sfera mass-media americană (și, prin urmare, pentru politica americană). Și rolul pe care îl jucăm acolo.

Aceasta înseamnă că atitudinea față de noi și acțiunile viitoare în legătură cu Rusia sunt aproximativ clare.

O noutate mai veselă: mass-media americană ne țin minte, ne iubește, amintește despre noi - chiar mai intens decât în ​​2016, când, când „isteria rusească” părea să fi atins apogeul (numărul de mențiuni a crescut cu un sfert).
O știre mai tristă: La o distanță de un an de zile de la studiul anterior (vă recomandăm cordial să vă familiarizați cu materialul din toamna anului 2019), nu s-a schimbat practic nimic.

Din cele 1227 de publicații relevante despre Rusia apărute în perioada 1 august - 15 noiembrie a acestui an, practic n-au existat materiale pozitive.

Вице-президент США Джо Байден - Sputnik Moldova
Se va confrunta oare Rusia cu „sancțiuni infernale” sub Biden?
 Publicații care pot fi considerate neutre („nu, rușii nu au lansat un hashtag toxic despre victoria lui Trump”; „nu, rușii nu au influențat rezultatul alegerilor”; „rușii își neagă implicarea în alegeri”) - 46 de articole, ceea ce constituie patru la sută din numărul total de articole publicate.

Restul de 96 la sută - nu sunt nici măcar vreo repetare, ci un ciocănit în capul publicului țintă a aceleiași mantre: rușii se amestecă în alegeri, rușii îți pătrund în conștiință pe rețelele de socializare, rușii îl sprijină pe Trump, rușii răspândesc fake-uri.

Acest ciocănit era atât de plictisitor și lipsit de speranță încât nu era chiar nimic de înțeles: undeva în birouri sau într-o locație îndepărtată erau niște jurnaliști și redactori care nu erau cu adevărat interesați de nimic, care, la intervale de cinci ori pe zi (cum ar fi, De exemplu, CNN - 570 de postări în 106 zile) deschideau gura pentru ca să anunțe:

  • Putin visează să-l susțină pe prietenul său Trump și să intervină în alegerile noastre,
  • Rusia continuă tentativele de deturnare a alegerilor,
  • Trolii ruși exercită influență asupra auditoriului,
  • Rețelele de socializare nu controlează suficient activitățile hackerilor și trolilor ruși,
  • Votând pentru Trump, tu votezi la comanda ”lordului întunecat” Putin.

Acest lucru nu a avut și nu are, bineînțeles, nimic de-a face cu Rusia. Acesta este un element al vieții media interne a Statelor Unite - o țară cu populație deloc erudită și, în același timp, un ciclu electoral continuu. Țările în care sarcina tunurilor media, care-i bat pe dușmani interni, este de a bombarda în mod constant audiența cu aceleași mantre sugestive, mantre-sugestii care cheamă să vină la următoarele alegeri și să voteze pentru cine trebuie (iar asta, dacă ați uitat cumva, se numește democrație).

Anul 2020 a adus o singură inovație la această democrație viguroasă: platformele sociale - giganții Facebook și Twitter au început să cenzureze spațiul media aflat sub controlul lor în favoarea candidatului democrat Joe Biden.

Adică:

  • suprimarea manifestărilor conștiinței colective care îl glorifică pe Trump ca „luptător împotriva mafiei perverșilor” (vezi interdicția Qanon) - cu deplina complicitate a conspirologiei în oglindă, demonizându-l pe Trump ca marionetă a lui Putin și patron al rasistilor albi,
  • să-l opreasc pe Trump însuși de fiecare dată când acesta spunea ceva care era considerat ca fiind neadevărat de „experții independenți atrași de rețeaua de socializare” (am reușit să găsesc date pentru 19 octombrie: lui Trump i s-a închis gura de 65 de ori, dar adevăratul tablou cu blocarea aproape totală a lui Trump era încă înainte),
  • suprimarea investigațiilor realizate chiar și de cele mai populare mass-media cu privire la modul în care Biden și familia sa s-au făcut de cap în Ucraina (aici Twitter și Facebook au vorbit în tandem și foarte eficient - majoritatea alegătorilor democrați nu au aflat despre aventurile lui Biden Jr. descrise de New York Post).

De fapt, am văzut construirea unui stat totalitar al secolului informațional XXI, care sa încheiat literalmente în fața ochilor noștri. Puterile în care deținătorii spațiului media promovează simultan fantome (cum ar fi aceeași implicare rusească, care, așa cum a declarat șeful Agenției SUA pentru securitate cibernetică și securitate a infrastructurii, Christopher Krebs, pur și simplu nu existau) și interzic obiecțiile și, după o creștere magică a sprijinului pentru democrați, cu 14 milioane de voturi Interzic vocile celor care se îndoiesc și promovează - în ritmul aceleiași sugestii de mantră - teza „nu, nu au existat falsificări, Trump minte, Trumpistii mint și ei”.

Кандидат в президенты США от Демократической партии и бывший вице-президент Джо Байден - Sputnik Moldova
Bătălia decisivă pentru "Nord Stream-2". Cu ce amenință proiectul Biden

... Ce merită să fie remarcat aici.

Desigur, noi nu suntem în niciun caz în măsură să influențăm acțiunile ulterioare ale administrației SUA. În primul rând, pentru că în America nu există „lobby pro-rus” și nu a existat niciodată un „lobby pro-rus” (și, în special, nu a fost niciodată printre republicani: cel mai „pro-rus” politician din Statele Unite a fost de fapt candidatul marginal la președinție din partea Partidului Democrat Tulsi Gabbard, care din anumite motive nu ne îndemna să pedepsim, fapt pentru care a fost numită „candidatul rușilor”).

Și în al doilea rând - și cel mai important - trebuie să ne amintim un lucru simplu: de aproximativ un deceniu încoace, elita SUA (politică, mass-media, orice altceva) nu știu la naiba nimic despre Rusia. Niciun politician american nu călătorește în țara noastră toxică, niciunul dintre ei nu a văzut Moscova, Sankt Petersburgul, Ekaterinburgul, Siberia și Kamceatka; niciunul dintre ei nu s-a întâlnit cu niciun ruș, cu excepția diplomaților ruși, în următoarea sesiune de împunsături reciproce pregătite la ONU; toate informațiile despre Rusia le sunt furnizate de cadre profund bolnave, din rândul lesbienelor politice transnaționale și a unor politicieni plictisitori de opoziție, care de fiecare dată supraviețuiesc în mod miraculos după otrăvirile mortale ale lui Putin. Dar aceasta, desigur, se află la periferia atenției lor: toți dușmanii principali sunt acum concentrați asupra propriei națiuni și anume cu ei luptă în primul rând.

Iată în ce constă vestea bună aici.

Din toate motivele enunțate mai sus, nu ar trebui să credem precum că în raport cu țara noastră vor fi aplicare metode deosebit de sofisticate de contracarare și pedeapsă.

Кандидат в президенты от демократов Джо Байден - Sputnik Moldova
Biden va transforma SUA într-o marionetă a Europei

Pentru a aplica acțiuni corecte și direcționate oricărei țări, trebuie să o cunoașteți. Oricine a încercat să-l omoare pe șeful de nivel superior în vreun un joc electronic știe: fără un studiu îndelungat, acest lucru este imposibil.

Deci: Statele Unite nu numai că nu sunt foarte capabile să lovească Rusia într-un loc dureros (aproape tot ce ar putea fi împușcat a fost deja împușcat cu mulți ani în urmă). Totul este mult mai rău: ei nu sunt capabili să se concentreze cu adevărat asupra sarcinii de a provoca daune țării noastre.

Dintr-un singur motiv: în acest moment, oligarhia media-politică a câștigat acolo, care își consideră oponenții interni drept principalii inamici.

Aceasta înseamnă că, pe fondul necesității de a exercita presiuni asupra:

  • conservatorilor religioși cu respingerea „noii egalități”, adică poziția privilegiată necondiționat a minorităților deviante;
  • bărbaților albi pentru ideile lor despre propria lor utilitate și justificarea modului lor de viață;
  • energiei tradițională în favoarea celei „verzi” - imaginara amenințare rusească în mod deliberat va fi considerată marginală. Și să fii învins prin metode zgomotoase, dar ineficiente.

Acest lucru nu înseamnă că nimic nu amenință macro-proiectele rusești precum Nord Stream - 2. Dar nu există niciun motiv să credem că amenințarea este din ce în ce mai puternică.

Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden  - Sputnik Moldova
Video
Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden

Desigur, pe noi nu ne iubesc (poate chiar ne urăsc - ce altceva poate exista pentru singura țară de pe glob care este capabilă să distrugă hegemonul mondial în jumătate de oră în caz că se întâmplă ceva).

Dar structura totalitară a statului, indiferent dacă este bazat pe „principiul liderului” sau pe cel „democratic”, diferă de structura normală a statului prin faptul că mereu caută și găsește principalii dușmani în interiorul său.

Deci nouă nu ne rămâne decât să avem răbdare.
Și să ne aprovizionăm cu popcorn. Ei bine, sau cu semințe.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0