Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru medici și alte categorii de bugetari – Detalii

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Termenul de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19 a fost extins până la sfârșitul anului curent de către Executiv.

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Guvernul a aprobat prelungirea, până la 31 decembrie 2020 inclusiv, a termenului de aplicare a unor măsuri necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19.

Donare de sânge - Sputnik Moldova
Societate
Indemnizații pentru donatorii de plasmă: Despre ce sumă este vorba
Astfel, se menține achitarea de către angajatorul de la locul de serviciu/de muncă de bază a tuturor drepturilor salariale lucrătorilor medicali detașați în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești destinate internării pacienților care întrunesc criteriile definiției de caz pentru COVID-19.

De asemenea, se menține dreptul la spor lunar de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate în mărime de până la un salariu de bază personalului Agenției Naționale de Sănătate Publică, al instituțiilor/subdiviziunilor medicale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, a Ministerului Apărării, a Administrației Naționale a Penitenciarelor și a Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, antrenat nemijlocit în acțiuni de prevenire, control și tratare a infecției COVID-19, în mărime de până la 50% din salariul de bază – personalului din centrele de plasament temporar pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități din gestiunea Agenției Naționale Asistență Socială.

La fel, va fi achitată în continuare indemnizația unică în mărime de 16 mii lei angajatorilor infectați cu COVID-19 ai Agenției Naționale de Sănătate Publică, ai instituțiilor/subdiviziunilor medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală primară.

Медицинский полис - Sputnik Moldova
Societate
Cât va costa polița de asigurare medicală în anul 2021
Totodată, este extins termenul aferent dreptului de a prezenta certificate de origine preferențială a mărfurilor în copii (pe hârtie sau în format electronic) sau autentificate cu semnătură electronică (prezentate în copii sau în original), în vederea confirmării originii mărfii. În același timp, este extins și termenul de aplicabilitate a unor norme, legate de achizițiile publice necesare pentru prevenirea și controlul COVID-19, precum reducerea termenelor generale în cadrul licitației deschise, licitației restrânse și cererii ofertei de prețuri, utilizarea procedurii de negociere, fără publicarea prealabilă a anunțului de participare în cazurile de extremă urgență, majorarea pragurilor de aplicare a Legii nr. 131/2015, posibilitatea plății în avans pentru achizițiile publice necesare prevenirii și controlului infecției COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0